Компанията BidFair USA на френския милиардер Патрик Драи придобива контрола

...
Компанията BidFair USA на френския милиардер Патрик Драи придобива контрола
Коментари Харесай

Френският милиардер Патрик Драхи купува аукционната къща Sotheby’s

Компанията BidFair USA на френския милиардер Патрик Драи придобива контрола над аукционната къща Sotheby’s в договорка за 2.7 милиарда $. След приключването на договорката акциите на Sotheby’s ще бъдат свалени от борсата в Ню Йорк и по този начин ще бъде прекратен 31-годишният обществен статут на сдружението.

Висока награда

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Новината беше оповестена публично от един от двата най-големи в света уредници на търгове. BidFair USA ще заплати 57 $ за акция, което е с 61% над цената, на която завърши търговията с акции на Sotheby’s в петък. Това значи, че цялата компания е оценена на 3.7 милиарда $.
След като приключим договорката през последното тримесечие на 2019 година, планираме да свалим компанията от борсата, което ще постави завършек на интервала от 31 години като обществено сдружение, се споделя в известието.

" Това изкупуване ще даде опция на Sotheby’s в изискванията на по-гъвкава частна благосъстоятелност да форсира сполучливата стратегия за напредък, прилагана в последните няколко години ", написа изпълнителният шеф на аукционната къща Тад Смит.

Ако получи утвърждение от акционерите и регулаторите, учредената през 1744 година Sotheby’s ще стане втората огромна аукционна къща благосъстоятелност на френска фамилия. Преди две десетилетия холдингът Artemis на семейство Пино купи Christie’s за 1.2 милиарда $.

Кой е купувачът

Драхи е 190-ият по благосъстояние в световния лист на сп. Forbes с персонално положение от 7.7 милиарда $. Той има 60% от учредената от него интернационална компания Altice, профилирана в медиен и телекомуникационен бизнес. Чрез нея той управлява и 75% от най-големия френски кабелен оператор Numericable.

Драхи се възползва от ниските лихви и през 2014 и 2015 година направи редица придобивания на медии и телекоми в Съединени американски щати, Португалия и други страни. Това докара до натрупването на дълг от 50 милиарда $ и срив на акциите на Altice. Драхи даде обещание на акционерите да забави темпа на подписване на нови покупко-продажби и през предходната година се завърна като водач на интернационалната компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР