Компанията бележи силен ръст тази година, добавя нови брандовеТрадиционната АСБИС

...
Компанията бележи силен ръст тази година, добавя нови брандовеТрадиционната АСБИС
Коментари Харесай

Дистрибуция с добавена стойност носи успех на АСБИС

Компанията бележи мощен растеж тази година, прибавя нови марки

Традиционната АСБИС Академия съответства тази година с 20-годишния празник на компанията

Изключително сполучлива се обрисува 2018-а година за дистрибутора АСБИС  – освен за локалния офис, само че и за групата като цяло, която оперира на пазарите в 26 страни от Европа и Африка, стана ясно на среща с дилърите на компанията през днешния ден в Банско. Традиционната АСБИС Академия съответства с 20-годишния празник на един от топ дистрибуторите на българския пазар.

69% растеж на оборота за първото полугодие – до 966 млн. $ – реализира интернационалният дистрибутор на ИТ артикули и водещ състезател в района. Компанията бележи също растеж от 50% на брутната облагата – до $42,3 млн.

АСБИС България, в частност, залага на дистрибуцията с добавена стойност (VAD), което е съпроводено с увеличение на екипа и подписване на извънредни партньорства с марките – да вземем за пример, с Intel за сървърните артикули. Компанията промени и слогана на логото си, който към този момент е „ Success Through Focus ”.

„ Фокусираме се в това, което можем или желаеме да вършим най-добре. Отказахме се от концепцията „ one stop shop ” за сметка на фокуса върху марки, от които виждаме най-голяма изгода както за нас, по този начин и за нашите дилъри. Работим извънредно в ИТ сферата ”, съобщи Митко Топалов, управител на АСБИС България.

„ Фокусираме се в това, което можем или желаеме да вършим най-добре ”, съобщи Митко Топалов, управител на АСБИС България

Дистрибуторът работи в няколко основни посоки – сървъри, сторидж системи, мрежи, програмен продукт, съставни елементи и експертиза, включително на локално и централно равнище. Тази година АСБИС добави в портфолиото си и няколко нови марката като SonicWall, SanDisk, Cougar и други, включително за гейминг артикули.

В допълнение, компанията развива сполучливо на пазара два лични марката – Canyon и Prestigio, които реализират растежи надлежно 60% и 53% през първото полугодие. До края на годината се чака анонс и на трети личен бранд на компанията – това е Pereniq с фокус върху IoT продуктите, заяви още Митко Топалов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР