Компанията ASUStek Computer възнамерява да представи на пазара два нови

...
Компанията ASUStek Computer възнамерява да представи на пазара два нови
Коментари Харесай

ASUS представи видеокартата Radeon RX 560 EVO с намалена консумация на електрическа енергия

Компанията ASUStek Computer има намерение да показа на пазара два нови модела видеокарти Radeon RX 560, техническите характерности на които бяха оповестени в уеб страницата на производителя.
Това са видеокартите ASUS Radeon RX 560 EVO и ROG Strix Radeon RX 560 EVO , които се разграничават от истинските видеокарти по понижения брой поточни процесори и по-ниската консумация на електрическа сила.



Новите графични решения се базират на орязана версия на графичния процесор AMD Polaris 11 с 896 поточни процесора. Подобна настройка на графичното ядро се употребява и във видеокартите от семейството Radeon RX 460.

Новите видеокарти разполагат с 4 GB GDDR5 буферна памет с работна периодичност 6000 MHz. Максималната тактова периодичност на графичния процесор е 1186 MHz, само че ще има модели, маркирани като OC Edition с тактова периодичност до 1197 MHz.



За извеждане на сигнала са планувани видеоизходите HDMI, DL-DVI и DisplayPort. Благодарение на понижения брой поточни процесори и по-скромните работни честоти, новите карти на ASUS употребяват по-малко от 75 W и конектор за в допълнение подаване на електрическо зареждане не е подложен.

В анонса цената на видеокартата ASUS Radeon RX 560 не е оповестена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР