Компанията Apple заяви, че е учредила фонд, който да инвестира

...
Компанията Apple заяви, че е учредила фонд, който да инвестира
Коментари Харесай

Apple ще се бори със замърсяването в Китай

Компанията Apple съобщи, че е учредила фонд, който да влага близо 300 милиона $ в идващите четири години, с цел да свърже своите китайски снабдители с източници на възобновима сила. Това става в поддръжка на желанието на китайското държавно управление да се бори със замърсяването в страната, предава AFP.

Американският софтуерен колос съобщи, че той и 10 негови снабдители ще обезпечат финансирането за Китайския фонд за чиста сила, който е основан, в помощ на фирмите, които желаят да преминат към чиста сила.

От Apple декларират, че планът ще сътвори в началото един гигават чиста сила, който е задоволителен за домакинските потребности на един милион домове.

Почти всички артикули на компанията се основават и сглобяват в големи индустриални мрежи в Китай, в които работят стотици хиляди служащи и от Apple са подхванали редица стъпки за понижаване на изхвърлянето на въглеродни излъчвания. През април беше обявено, че седалището на компанията в Калифорния е било 100% захранвано от възобновими източници. Целта на софтуерния колос е да реализира това и в другите офиси на компанията по света.

40-годишният преход на Китай, който му разреши да се трансформира в сегашния продуктивен колос докара и до някои отрицателни последици, като мощното замърсяване на почвите, въздуха и водата. Това накара държавното управление да предприеме начинания за разчистване на замърсяванията на околната среда, като поощряване на потреблението на възобновими източници на сила или електрически коли.

Сред другите си планове в края на 2016 година от Apple обявиха, че са придобили 30% дял в китайската компания Goldwind, който е най-големият основател на турбини за ветрогенератори в света.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР