Компанията Apple обяви, че слага край на продуктите си iPod

...
Компанията Apple обяви, че слага край на продуктите си iPod
Коментари Харесай

Да кажем довиждане на iPod shuffle – последният от ерата на физическите бутони

Компанията Apple разгласи, че поставя завършек на продуктите си iPod nano и iPod shuffle. Това са две от последните джаджи от ерата на iPod. Nano серията постоянно е била в светлините на прожекторите. Тя се оправи сносно с това да засенчи Motorola ROKR - главният съперник. Серията shuffle, въпреки това, постоянно е била нещо като черната овца на марката iPod. През годините сякаш изостана с развиването си, до момента в който останалите модели получаваха ъпгрейди и обновления, както по външният си тип, по този начин и по софтуера.

Историята на iPod shuffle

С времето Apple вършиха дребни промени по shuffle серията, само че като цяло тя остана съвсем непроменена още от началото си през 2005. С нея компанията сподели ядрото на цялостната концепция на марката iPod в най-чистия ѝ вид. Слушането на музика бе извънредно опростено. Изключение прави третата генерация на shuffle, в която бяха отстранени напълно някои копчета за надзор. Като цяло shuffle сподели минималистичната концепция на Apple за това какво съставлява слушането на музика.



Липсваха екран, типичното за iPod бутонче, реагиращо на придвижване и каквито и да било спомагателни неща. Разполагахме единствено с пет бутона, с които умерено контролирахме музиката в тъмнината на колите ни или на пистата за тичане. Потребителите, които избраха просто да затворят очи и да трансферират песни от плейлистите си имаха тъкмо това, което желаеха. Макар iPhone да разполага с доста повече екстри и допълнения, смарт телефонът не разполага с тези дребни улеснения на най-скромното плейърче от серията iPod.



Една остаряла икона

В един свят, където iPhone се трансформира в повсеместен джобен компютър, почитателите на музика от ден на ден правят оценка простотата и минимализма на елементарния shuffle. Удобството и концепцията за физически бутони към момента е желана от доста консуматори (включително и от мен). Apple осъзнаха това и върнаха бутоните след опита с третата генерация на shuffle.



Лесно е да разберем аргументите, заради които Apple прекратява работата по серията shuffle. Това е един бюджетен артикул, който не може да предложи огромна облага на акционерите на компанията. Също по този начин shuffle разполага с доста малко (за днешните стандарти) място за песни. 3.5 милиметровият жак също е отживялост за Apple. Като цяло, спрямо по-големите си братчета в лицето на iPhone и iPod touch, shuffle просто не може да предложи функционалности, които те могат. Макар в джоба ми добродушно да седи iPod Classic, shuffle в действителност символизира ядрото на мобилното слушане на музика.

iPod shiffle постоянно ще се помни



Но като цяло, почитателите на елементарното слушане на музика ще си спомнят с трогване за простичкия iPod shuffle. Той бе последният, който притежаваше физически бутони - знак на една отминала епоха, в която физическото допиране до устройството означаваше нещо.

Източник: https://technology.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР