Компанията Apple, която се доближава до символичния праг от 1

...
Компанията Apple, която се доближава до символичния праг от 1
Коментари Харесай

Apple отчете по-добри от очакваното тримесечни резултати

Компанията Apple, която се приближава до символичния предел от 1 трилион $ пазарна капитализация, регистрира по-добри от предстоящите тримесечни резултати като усили чистата си облага с 32 % до 11,52 милиарда $ или 2,34 $ за акция, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Анализаторите, интервюирани от Zacks Investment Research, чакаха облага на акция от 2,17 $, посочи Асошиейтед прес.

Apple завоюва повече пари от по-високите цени на смарт телефоните iPhone  през последното тримесечие, макар че броят продадени апарати е останал съвсем без смяна.

Спрямо година по-рано продадените смарт телефони са се нараснали с 1 % до 41,3 милиона, което се очакваше, само че междинната продажна цена е повишена с 20 % до 724 $ на iPhone по отношение на 606 $ година по-рано.

Това подсказва, че повече клиенти си купуват скъпия iPhoneX, чиято стартова цена е 999 $. iPhoneX има по-ярък екран и технология за лицево различаване при отключване на апарата. Базовите модели на Apple - iPhone8 и Phone8 Plus - също регистрират покачване на цената с 50 и 30 $ по отношение на предшествениците си.

Приходите от магазина за приложения, абонамент за музика и други услуги са се нараснали с 31 % до 9,5 милиарда $, което е връх за Apple. Цифрата включва еднократни доходи на стойност 236 милиона $ от решаването на разнообразни правосъдни каузи, които компанията не прецизира. През изтеклото тримесечие Apple уреди дълготраен патентен спор със Samsung.

Apple регистрира също по този начин покачване с 37 % до 3,7 милиарда $ на приходите от разнообразни устройства като Apple Watch и умната колонка-говорител HomePod.

Общо приходите на Apple са се нараснали със 17 % до 53,27 милиарда, което също надминава упованията на Уолстрийт, чийто прогнози бяха за доходи от 52,37 милиарда $.

За настоящето тримесечие, приключващо в края на септември, Apple сподели, че чака доходи от 60-62 милиарда $. Анализаторите, интервюирани от Zacks, чакат 58,59 милиарда $.

От началото на годината акциите на Apple са поскъпнали с 12 %, показателят се е повишил с малко над 5 %.

В последните минути на търговия нощес котировките на Apple доближиха 190,29 $, което е скок с 28 % за последните 12 месеца.

В електронната търговия след затварянето на Уолстрийт акциите на Apple нарастнаха до 197,95 $ или покачване с 4,03 %. За да се стигне прагът от 1 трилион $, цената на акция би трябвало да доближи 206,50 $, отбелязва Франс прес. Apple завърши нощес формалната търговия с пазарна капитализация от 935,3 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР