Компанията AMD обяви, че на 6 ноември тази година ще

...
Компанията AMD обяви, че на 6 ноември тази година ще
Коментари Харесай

Микроархитектурата AMD Zen 2 може да бъде представена следващата седмица

Компанията AMD разгласи, че на 6 ноември тази година ще организира мероприятието Next Horizon . Според софтуерните медии, по време на това събитие ще се състои формалният дебют на процесорната микроархитектура Zen 2 . Засега няма доста детайлности. Известно е единствено, че топ мениджърите на Advanced Micro Devices „ще споделят информация за новите артикули и и технологии на AMD, особено създадени за центровете за обработка на данни и употребяващи водещия тази промишленост 7 нанометров софтуерен процес“.



Да си напомним, че преди към две години Advanced Micro Devices към този момент организира сходна презентация с име New Horizon, в границите на която бяха показани десктоп процесорите Ryzen. По всичко проличава, че този път ще се състои анонсът на първите 7 nm сървърни процесори EPYC с архитектура Zen 2 и кодово име Rome . Едновременно с това се чака AMD да анонсира и новите 7 nm графични ускорители Vega 20 .

Що се отнася до десктоп процесорите AMD Ryzen от серия 3000 и архитектура Zen 2, то те би трябвало да дебютират малко след сървърните чипове. Но още с излизането на сървърните процесори ще можем да разберем преимуществата и бързодействието на новата архитектура.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР