Компанията Amazon получи патент за система за наблюдение на жилището

...
Компанията Amazon получи патент за система за наблюдение на жилището
Коментари Харесай

Дронове на Amazon ще ни доставят стоки и ще пазят от крадци

Компанията Amazon получи патент за система за наблюдаване на жилището благодарение на дрон, осведоми 24СМИ, представени от БГНЕС. 
Медиите разгласява, че Amazon е подала поръчка за патент през 2015 година, само че едвам в този момент тя е утвърдена от съответните управляващи. Същността на технологията се състои в разширението на функционалността на безпилотната система, която компанията в началото ще употребява, с цел да доставя артикули. Съгласно патента обаче притежателите на жилища ще могат да наемат дроновете на компанията и за видео наблюдаване на собствеността си.
Данните за патента гласят, че дроновете могат да предизвестяват за отключени порти, счупени прозорци, кражба или пожар. Принадлежащата на Джеф Безос технология има положителни вероятности за наблюдаване и на огромни селски стопанства.
Дроновете могат да бъдат оборудвани освен с камери, само че и с микрофони, както и с устройства за нощно виждане. В същото време се възнамерява да се съблюдава неприкосновеността на персоналния живот на съседите, като благодарение на прилежащата технология автоматизирано ще се размиват изображенията на техните къщи. На клиентите ще се оферират разнообразни цени, да вземем за пример часови, ежедневни или седмични визити на дроновете, сканиращи територията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР