Компанията Airbnb е поела ангажимент да промени някои от правилата

...
Компанията Airbnb е поела ангажимент да промени някои от правилата
Коментари Харесай

Airbnb прави промени по искане на Европейската комисия

Компанията Airbnb е поела ангажимент да промени някои от разпоредбите си и да усъвършенства представянето на цените в платформата си по искане на Европейската комисия. Това оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Airbnb ще показва общата цена на резервациите, в това число спомагателните такси, като да вземем за пример таксите за обслужване и разчистване. Когато не е допустимо крайната цена да се пресметна авансово, платформата ще осведоми потребителя, че може да има спомагателни такси.

Също по този начин Airbnb се ангажира да показва ясно дали дадена оферта е от хазаин, който е частно лице, или от експерт, защото разпоредбите за отбрана на потребителите са разнообразни в двата случая.

Трябва да има и промени в изискванията за прилагане на услугата:

- ще бъде ясно, че потребителите могат да се възползват от всички налични средства за правна отбрана, и по-конкретно от правото си да предявят иск против хазаин, ако пострадат или претърпят други вреди;

- Airbnb ще показва ясно на потребителите, че те имат право да заведат дело против платформата в съдилищата в своята страна на пребиваване;

- Airbnb ще би трябвало да осведоми потребителите, когато реши да приключи даден контракт или да отстрани наличие, и ще им дава право на обжалване и на обезщетение, в случай че е подходящо.

Дружеството би трябвало да вкара тези промени на своя уеб страница до края на декември 2018 година за всички езикови версии на езици на Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР