Компания за производство на луксозни яхти открива база в Бургас.

...
Компания за производство на луксозни яхти открива база в Бургас.
Коментари Харесай

В Бургас ще се правят яхти за милиони 

Компания за произвеждане на първокласни яхти открива база в Бургас. Фирмата до момента не е била показана на нашия пазар и стартира градежа на коробостроителницата си още през идващия месец.

Според първичните данни работа там ще стартират към 60 души, само че концепцията е след започване на продажбите те да се вдигнат до 300, написа през днешния ден БНР. Новината бе оповестена от кмета на града Димитър Николов във връзка на тържествата за 119 години от основаването на Пристанище Бургас.

Кметът благодари на вложителя, че е избрал точно Бургас в конкуренцията на още четири места. Той прикани всички фрагменти, които сега работят зад граница да се върнат и се включат в това произвеждане.

До момента има поръчки за 13 яхти с размери над 70 фута, сподели шефът на врата Диян Димов.

" Преди една година, след стартирането на първия екокатамаран Мави, насочихме напъните си да притеглим компания с опит и произвеждане. Условията в бургаската корабостроителница бяха добре признати от тази компания, които подписаха 5-годишен контракт за градеж на яхти. Възможността е за слагане на 3 кила на 85-футови яхти ", акцентира той.

И сега образцов вид за това какви тъкмо яхти ще се създават в града може да бъде забелязан в пристанището, въпреки категорично да се споделя, че актуалният модел и по-малък от тези, които следва да се произведат.

" Всъщност тя е по-малка от тези, които ще се вършат в Бургас. Струва към 2-3 млн. $ според от екстрите, с които разполага. До нея има и бърза лодка, която ще се прави също в корабостроителницата ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР