Компания за бои в Тимишоара държи световния патентРецептата за аромата

...
Компания за бои в Тимишоара държи световния патентРецептата за аромата
Коментари Харесай

Рецептата за аромата на зелена ябълка е създадена в Румъния

Компания за бои в Тимишоара държи международния патент

Рецептата за аромата на зелена ябълка е основана в румънския град Тимишоара. Местна компания за бои държи международния патент, заяви Кристина Мурешян - един от създателите на самостоятелния културен център Фабер, предава Българска телеграфна агенция. Той е хазаин на изложбата „ Ярки градски пейзажи: огледало на екосистемата “ - част от програмата “Тимишоара - Европейска столица на културата ”.

Куратор на изложбата е италианката Мартина Муци от Айндховен. Проектът включва статистически данни от социологически проучвания, карта с цветни линии, която демонстрира географските връзки и експортните дестинации на локалните компании към света, както и предмети, съставни елементи, първични материали, създавани в румънския окръг Тимиш.

“Това е дизайнерска фабрика на града. Инсталация от детайли, създадени в локалните индустриални центрове. Взети непосредствено от поточните линии и лабораториите и сложени тук, с цел да можете да ги разгледате, помиришете, докоснете. Това са артикули и съставни елементи, които другояче не виждаме. Защото нормално са скрити в други, по-големи предмети. Идеята е хората да схванат какъв брой доста неща се създават тук, в Тимишоара и Тимиш. Искаме да покажем промишлеността като жива картина на производствата. Хиляди локални поданици са ангажирани с тези индустриални процеси ”, споделя Кристина Мурешян, предава Българска телеграфна агенция.

Фабер ще бъде хазаин на събития от програмата “Тимишоара - европейска столица на културата ” през цялата година. Различни изложения ще бъдат провеждани на повърхност от 750 кв. м. в три изложбени зали. Центърът е основан през 2017 година и е ситуиран в тогавашна фабрика за масло и сапун, произвеждала по-късно и осветителни тела.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР