Компания Спейс Екс (SpaceX) победи конкурентите от Боинг в своеобразно

...
Компания Спейс Екс (SpaceX) победи конкурентите от Боинг в своеобразно
Коментари Харесай

SpaceX взе флаг, оставен на МКС от американски астронавти през 2011-а

Компания " Спейс Екс " (SpaceX) победи съперниците от " Боинг " в самобитно състезание за флага, оставен на Международната галактическа станция (МКС) от предходните американски астронавти, полетели от родна земя преди девет години, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Асошиейтед прес.

" Поздравления, " Спейс Екс ", вие взехте флага ", сподели астронавтът на НАСА Дъг Хърли ден след идването си на МКС.

Хърли сподели дребното знаме на Съединени американски щати по време на новинарска конференция.

" Можете да се обзаложите, че когато с Боб Бенкен потеглим назад към Земята, ще вземем флага с нас ", добави Дъг Хърли.

Знаменцето на Съединени американски щати се насочва към МКС с първия полет на галактическа совалка през 1981 година и участва и на последния през 2011 година, в който взе участие и Хърли.

Вземането на флага се явява спомагателен тласък за " Спейс Екс " на Илон Мъск и съперниците от " Боинг ", съревноваващи се да станат първата частна компания, изстреляла екипаж към МКС.

Компания " Спейс Екс " в събота реализира сполучливо първото изпращане от 9 години на американски астронавти към МКС от родна земя с американски транспортен съд.

От " Боинг " се чака за първи път да изпратят екипаж към станцията следващата година, включващ Крис Фъргюсън. Фъргюсън, който понастоящем работи за компанията, е пълководец на последния полет на совалка през 2011 година, напомня организацията.

През идващите седмици НАСА ще реши какъв брой дълго ще останат Дъг Хърли и Боб Бенкен на МКС. Мисията им може да продължи сред един и четири месеца, според от инспекциите, които ще бъдат направени на кораба " Дракон " в орбита, както и от подготовката за идващия полет на астронавти, сбъднат от " Спейс Екс ". Засега задачата е той да бъде в края на август

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР