Компания, която следи транзакциите с криптовалути оповести, че Украйна е

...
Компания, която следи транзакциите с криптовалути оповести, че Украйна е
Коментари Харесай

Украйна получи дарение от криптовалути в размер на 34 милиона долара

Компания, която следи транзакциите с криптовалути оповести, че Украйна е получила дарения от цифрови валути на стойност 33,8 милиона $, осведоми Асошиейтед прес. Даренията са направени към украинското държавно управление и неправителствени организации в страната. Даренията са почнали след нападението на Русия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1516
Една от водещите фигури в компания " Елиптик " (Elliptic), Том Робинсън, показа, че по-голямата част от направените дарения са в биткойн и етериум. Някои хора изпращат незаменеими токени (NFT) по сметката на Украинското държавно управление.

Миналата седмица Украйна насочи зов за дарения в обществената мрежа Туитър. От тогава са получени над 30 000 дарения. Най-голямото от тях е направено от Гавин Ууд, английски програмист, който е измежду създателите на криптовалутата етериум. То е на стойност 5,8 милиона $. Има и други дарения в размер над 1 милион $.

От компанията Елиптик предизвестиха, че има и измамници, които подлъгват наивните притежатели на криптовалути да създадат подаяние за Украйна. Елиптик е една от тези компании, които оказват помощ на управляващите в битката с пране на пари посредством пазаруване и пласиране на криптовалути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР