Компаниите, занимаващи се с онлайн видео игри и стрийминг на

...
Компаниите, занимаващи се с онлайн видео игри и стрийминг на
Коментари Харесай

Китай готви младежки режим за платформите за онлайн игри и стрийминг

Компаниите, занимаващи се с онлайн видео игри и стрийминг онлайн в Китай би трябвало да изградят „ юношески режим “ за отбрана на малолетните. Това излиза наяве от нов план за регулации, показан от итайската администрация за киберпространство (CAC), съобщи Ройтерс.

Водещите платформи би трябвало постоянно да вършат оценки на киберзащитата за малолетни, с цел да обезпечат „ чиста “ онлайн среда за тях, показват от регулатора. От CAC споделят, че платформите също би трябвало да лимитират дневните разноски за малолетни консуматори.

Водещите платформи за стрийминг на видео в Китай Tencent Video и iQIYI, както и притежаваната от ByteDance платформа за малко видео наличие Douyin (китайската версия на TikTok) към този момент пуснаха „ юношески режим “.

Властите в Китай от дълго време се притесняват от пристрастяване към игрите и интернет измежду младежите в страната

Миналата година Китай вкара нови правила, които лимитират времето, което лицата под 18-годишна възраст могат да отделят за онлайн видео игри, на 3 часа седмично. Регулаторите дефинираха този ход като основен за  борба с пристрастяването към игрите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР