Компаниите за залози издигнаха родния футбол до челно място в

...
Компаниите за залози издигнаха родния футбол до челно място в
Коментари Харесай

България е страната, където букмейкърите са най-силно представени на фланелките на клубовете – 78%

Компаниите за залози издигнаха родния футбол до челно място в Европа, сочи проучване на УЕФА, представено от „ Мач Телеграф “. Според резултатите от изследването, България е страната, където букмейкърите са най-силно показани на фланелките на клубовете – 78%.

През есента единствено три тима от родния шампионат нямаха подобен спонсор на екипите си. Това бяха Черно море, Локомотив (София) и Пирин (Благоевград). „ Орлетата “ обаче неотдавна оповестиха с един от новите български
букмейкъри. „ Железничарите “ пък след броени дни ще показват съдействието с интернационална компания от същия отрасъл.

На второ място след България се подрежда Унгария с 58%. Трети са гърците с 57%. Четвърта позиция разделят Украйна и Португалия – по 56%. Следват Кипър (50%) и Англия (45%).

Изследването на УЕФА демонстрира, че хазартните компании оказват помощ най-вече на футбола на Стария континент. След нея се подреждат такива от финансовите услуги (14% от пазара), търговия на дребно (10%), строителство (9%), промишлени артикули (8%), туризъм и самолетни компании (7%).

При това европейската футболна централа отбелязва, че има страни, където е неразрешена рекламата на
хазартни компании на екипите. Такива са Италия, Франция, Испания и Дания.

На Апенините рестрикциите са най-големи. Там спонсорството от страна на фирмите за
залози е неразрешено по всевъзможен метод от 2018 година Местните отбори съжаляват за съществуването на такова табу и регистрират, че поради тази рестрикция загубите им се правят оценка на 150-200 милиона евро.

В Испания още не са създали сходни калкулации, защото ограничаването влезе в действие от сегашния сезон. Във Франция възбраната пък важи единствено за задгранични компании от сектора.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР