Компаниите за онлайн реклама имат разнообразни подходи към новия европейски

...
Компаниите за онлайн реклама имат разнообразни подходи към новия европейски
Коментари Харесай

Бизнесът с онлайн реклама изпробва подходи към правилата за личните данни

Компаниите за онлайн реклама имат разнородни подходи към новия европейски правилник за персоналните данни – някои приключват услугите си, до момента в който други тестват границите на регулаторите, демонстрира изследване на организация " Ройтерс ".

Някои огромни уеб сайтове не престават да изпращат таргетирана реклама на европейци, които не са дали единодушие за това, споделят източници от промишлеността, притежатели на уеб страници и изследването на медията.

Въпросното единодушие е основен детайл от Общия правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR), който влезе в действие през май. Някои уеб сайтове и продавачи на рекламен програмен продукт обаче са на мнение, че това може да бъде заобиколено – и тъй като законите са нови, регулаторите занапред би трябвало да подхващат ограничения.

А вътрешните данни на високопоставени чиновници в четири рекламни компании демонстрират, че сред 10 и 30% от европейските консуматори отхвърлят да получават персонализирани реклами, когато получат избор за това.

Пазарът за онлайн реклама в Европа е на стойност 22 милиарда $. Сайтовете и приложенията могат да желаят 10 пъти по-високи такси за проявление на реклами, когато те са таргетирани, да вземем за пример по историята в браузъра или местоположението на потребителя. За нарушавания на регламента фирмите са застрашени от санкции до 4% от годишния оборот.

Германската издателска къща " Аксел Шпрингер " не е желала единодушие да насочва рекламите в своите уеб сайтове – да вземем за пример новинарския " Билд " - с претекста, че законът прави изключение за " законни " бизнес ползи и в случай че потребителите могат да се откажат. Американската Национална хокейна лига също резервира таргетираните си реклами в Европа, без да разкрие по какъв начин използва данните.

Повече от една трета от 75 огромни уеб страницата, прегледани от медийната консултантска компания Oko Digital, не предизвестяват за персонализираните реклами. Холандската потребителска организация Consumentenbond оповестява, че половината от 150 изследвани от нея уеб страницата са почнали да наблюдават активността на потребителите, преди да получат единодушие.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Защитата на персоналните данни (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР