Компаниите в Германия се надяват ограниченията, свързани с пандемията от

...
Компаниите в Германия се надяват ограниченията, свързани с пандемията от
Коментари Харесай

Германският бизнес очаква отпадане на ограничителните мерки след четири месеца

Компаниите в Германия се надяват рестриктивните мерки, свързани с пандемията от ковид от нов тип, да бъдат анулирани след четири месеца. Това сочи отчет на немския институт за стопански проучвания Ифо (Ifo), представен от международните организации.

Средно фирмите чакат рестриктивните мерки за публичния живот да продължат 3,9 месеца, е открило изследването. Посочва се, че 15 % от предприятията са принудени да затворят или да спрат производството. От тях 23 % са в бранша на търговия на дребно, 19 % - в индустрията, 12 % - в строителството и 10 % - в областта на услугите.

Половината немските компании са минали на по-късо работно време, а 18 % са прибягнали до орязване на личния състав, предава Българска телеграфна агенция. Над три четвърти (76%) са почнали от ден на ден да трансферират чиновниците на отдалечена работа.

Германия към момента е при започване на пандемията от новия ковид и ще би трябвало да живее с нея дълго време, съобщи в това време канцлерът Ангела Меркел в тирада пред долната камара на Народното събрание. " Не живеем във финалната фаза на пандемията, а към момента сме първоначално й ", сподели тя, представена от Ройтерс.
" Спечелихме време, нужно за подсилване на здравната система ", разясни още канцлерът. Меркел прикани за по-голям бюджет на Европейски Съюз за поддръжка на икономическото възобновяване в съюза, само че съобщи, че апелите от някои страни членки за общи дългови принадлежности не са верния метод. Вместо това тя застава зад идеята за европейски стопански пакет, който да поддържа икономическо възкръсване в идващите две години, написа Българска телеграфна агенция.
Меркел изрази безпокойствие, че германците не съблюдават напътствията за обществено разграничаване и това може да докара до нова вълна на епидемията, откакто федералното държавно управление и управляващите на немските провинции се съгласиха да стартират да отварят някои магазини от тази седмица, а на 30 април ще обсъдят по какъв начин да се работи след 3 май.
Германия е пета по брой инфектирани с новия ковид след Съединени американски щати, Испания, Италия и Франция, само че броят на умрелите е относително невисок с помощта на ранно и всеобщо тестване. Заразените в Германия набъбнаха с 2352 и станаха общо 148 046 души по данни на института за инфекциозни болести " Роберт Кох ". Броят на оздравелите е по-висок от броя на новозаразените.
" Именно тъй като числата пораждат вяра се усещам задължена да кажа, че този промеждутъчен резултат е нежен. Застанали сме на допустимо най-тънкия лед. Нека не излагаме на риск постигнатото ", съобщи Меркел.
Германският канцлер изрази и поддръжка за СЗО в контрастност с позицията на Съединени американски щати и авериканския президент Доналд Тръмп, който спря донорската вноска на Америка за организацията.
" От името на Германия наблягам, че СЗО е незаместим сътрудник и ние поддържаме нейния мандат ", съобщи канцлерката и още веднъж акцентира, че епидемията от новия ковид е най-сериозното предизвикателство за Германия откогато е учредена Федерална република Германия след Втората международна война. " Ще живеем още дълго с този вирус и въпросът е по какъв начин да му попречим да надделее над нашата здравна система и да докара до многочислени жертви. Това още дълго време ще остане основният въпрос за политиците в Германия и Европа ", съобщи канцлерката.
Тя акцентира и потребността да се създават защитни съоръжения, по-специално маски, в самата Германия.
" Пандемията ни учи, че не е хубаво, когато защитните дрехи идват от далечни страни. Положението на пазара на такива материали е с напрежение. Маските, които костват няколко евроцента, могат да станат стратегически фактор по време на пандемия ", сподели Меркел.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР