Компаниите в Европа и Съединените щати са готови да инвестират

...
Компаниите в Европа и Съединените щати са готови да инвестират
Коментари Харесай

Реиндустриализацията на ЕС и САЩ се ускорява

Компаниите в Европа и Съединените щати са подготвени да влагат повече пари за завръщане на производството вкъщи, откакто коронавирус пандемията и съветската инвазия в Украйна разстроиха световната стопанска система, откри изследване.


Докладът на консултантската компания Capgemini откри, че компании в 13 индустриални бранша в 11 страни в Европа и Съединените щати възнамеряват да влагат 3,4 трилиона $ през идващите три години за преместване на производството вкъщи или в близка страна. Това е нарастване от 2,4 трилиона $ през последните три години.

„ Бързината, с която се наложи реиндустриализацията, е забележителна “, се споделя в отчета. „ Стимулирането на това е неотложно за поощряване на устойчивостта и гъвкавостта на веригата за доставки; увеличение както на наличността, по този начин и на привлекателността на квалифицирани индустриални работни места; реализиране на климатичните цели; възобновяване на националната сигурност в стратегически браншове и възвръщане на индустриалната мощност, която индустриалните центрове на Европа и Северна Америка се радваше ", прибавя се в проучването.

Ковид пандемията наруши съществено световните вериги за доставки, карайки доста компании да желаят да възвърнат по-голям надзор върху суровините и съставените елементи. Руската инвазия в Украйна извади на напред във времето аспекта на националната сигурност на контрола върху главните доставки и нужния индустриален потенциал. „ Бяхме сюрпризирани от мащаба на феномена “ на пренасяне на производството, сподели един от създателите на отчета Етиен Грас пред AФП. Той означи, че инвестицията съставлява приблизително систематизиране от към 8,7 % от приходите на фирмите, които е изследвал. „ Това в действителност е забележителна сума “, сподели Грас.

Около 1300 висши ръководители на индустриални компании с над 1 милиард $ годишен доход бяха интервюирани за изследването през февруари. Компаниите са ситуирани във Англия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Норвегия, Испания, Швеция и Съединените щати. Основната причина, представена от фирмите за реиндустриализация, е укрепването на техните вериги за доставки, следвана от основаването на локална индустриална инфраструктура за гарантиране на националната сигурност. На трето място беше намаляването на излъчванията на парникови газове, следвано от възползването от финансовите тласъци за реиндустриализация, предлагани от техните държавни управления. Докато американските компании имат най-големите проекти за реинвестиции в безспорни стойности от 1,4 трилиона $, те изостават от фирмите в други страни във връзка с % от брутния вътрешен артикул, сподели Грас. Германските старания за реиндустриализация се равняват на 20 % от Брутният вътрешен продукт, а френските старания са 13 %, спрямо пет % за Съединените щати макар великодушните дотации, предлагани според Закона за понижаване на инфлацията.

В допълнение към връщането на производството назад или покрай дома, фирмите също по този начин понижават зависимостта си от Китай, като влагат в други нововъзникващи пазари, сочи отчетът. „ За тази цел предприятията разпределят своите сериозни активи (като индустриални уреди, хранилища и логистични центрове) в географски региони като Индия, Югоизточна Азия, Африка и Мексико “, се споделя в него. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР