Компаниите трябва да са любопитни и отворени към новите неща,

...
Компаниите трябва да са любопитни и отворени към новите неща,
Коментари Харесай

Рик Вера: Вземете своя сърф и се потопете в дигиталното цунами

Компаниите би трябвало да са любопитни и отворени към новите неща, да знаят какво е бъдещето и да се преценяват с него, с цел да ги има

„ Идва цифровото цунами и новият свят изяжда остарелия ”, съобщи Рик Вера (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

„ Свързвайте се с множеството и ангажирайте обособения човек ” е сполучливата формула за мениджърите в новата епоха. С това обръщение започва своята презентация Рик Вера – визионер, водач, създател и софтуерен консултант – при разкриване на конференцията „ Интелигентни ИТ решения. Посока: Изкуствен разсъдък ”, проведена от Хюлет Пакард Ентърпрайз ръководена от Селектиум.

„ Днес остарялото обикновено още не е завършило, а новото обикновено още не е родено. Това е средата, в която работи бизнесът и изискванията, към които би трябвало да се приспособява, с цел да бъде сполучлив в бъдеще ”, съобщи Рик Вера.

Основните трендове, на които ставаме очевидци в актуалния свят, са въздействието на цифровото, оформянето на новия вид консуматори и скоростта на смяната. Идва цифровото цунами и новият свят изяжда остарелия. Ние обаче сме програмирани да вършим нещата на следващия ден, както сме ги правили през вчерашния ден и през днешния ден. Този метод на мислене би трябвало да бъде преодолян от бизнеса, с цел да бъде той сполучлив на следващия ден.

„ Не са малко образците на огромни компании, които към този момент не съществуват единствено тъй като са подценили трендовете ”, разяснява Рик Вера. Една от тях е да вземем за пример Kodak, за която цифровото е нишов артикул. По неговите думи, потребителите убиха Kodak. Потребителите убиха и Nokia. Защото през днешния ден потребителят е центърът, към който обикалят и с който се преценяват фирмите.

Днес с всеобщото нахлуване на обществените мрежи, всеки може да е инфлуенсър. Живеем в условия на монокрация, ръководена от масите. Вече не имаме вяра на марките, а на нашите обществени мрежи. Свидетели сме на споделена стопанска система и образците за това са редица сполучливи компании като airBNB, Uber и други.

„ Не чакайте бъдещето. Оптимизирайте своя бизнес модел и не се опасявайте от цифровата вълна ”, посъветва Рик Вера участниците в конференцията на HPE (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

И до момента в който остарелият ни свят е централизиран, новият към този момент е децентрализиран. Потребителят живее в един обвързван свят, желае от фирмите да се грижат за природата и хората, той е мислещ и изискващ. А фирмите би трябвало да са любопитни и отворени към новите неща, да знаят какво е бъдещето и да се преценяват с него, с цел да ги има. А бъдещето е огромни данни, изкуствен интелект и роботизация.

„ Цунамито не идва внезапно, то идва на по-малки талази, по тази причина работете, с цел да хванете вълната, и се наслаждавайте на това. Не чакайте бъдещето. Оптимизирайте своя бизнес модел и не се опасявайте от цифровата вълна. Просто вземете своя сърф и се потопете във опциите, които тя ви дава ”, заключи Рик Вера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР