Компаниите ще могат да разчитат на финансиране от 100 хил.

...
Компаниите ще могат да разчитат на финансиране от 100 хил.
Коментари Харесай

МИР публикува за обществено обсъждане процедурата за ВЕИ и батерии за фирмите

Компаниите ще могат да разчитат на финансиране от 100 хиляди лева до 1 млн. лева за създаване на фотоволтаици

Късно нощес на уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа е оповестена за публично разискване четвъртата процедура от Националния проект за възобновяване и резистентност – „ Изграждане на нови ВЕИ за лично ползване в композиция с местни уреди за предпазване на сила в предприятията “.

Бюджетът й е 200 млн. лева Насочена е към микро, дребни и междинни предприятия, дребни сдружения с до 499 чиновници и такива със междинна пазарна капитализация с до 1500 чиновници. Минималният размер на безвъзмездната помощ ще е 100 000 лева, а оптималният – 1 млн. лева Съфинансирането ще е от 35% до 50% според от района и категорията на предприятието. Мярката ще разреши на бизнесите да построяват мощности до 1 MWh за лично ползване, както и уреди за предпазване на електрическа енергия. Най-разпространената такава композиция е фотоволтаици и акумулатори. Произведеният ток, който не влезе в потреблението на производствата, няма да може да се връща в електроразпределителната мрежа или да се търгува и продава. Инвестициите ще оказват помощ на фирмите да подобрят енергийната си успеваемост и да станат по-малко подвластни от пазара на електрическа енергия. По този метод ще бъде интензивен и преходът към климатична индиферентност.

Общественото разискване на процедурата ще продължи до 12.01.2023 година, в това число. Предложения и мнения може да се изпращат в системата ИСУН 2020, раздел „ Процедури за БФП “ – „ Национален проект за възобновяване и резистентност “, „ Процедури за публично разискване “. Те би трябвало да са в свободен текст в поле „ Описание “ от меню „ Изпрати коментар/предложение “. Условията за кандидатстване по мярката може да прочетете на.

Допустими по процедурата са компании от всички браншове на българската стопанска система като се изключи „ Селско, горско и рибно стопанство “, „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива “, „ Финансови и застрахователни действия “ и част от „ Преработваща индустрия “ – от „ Производство на хранителни артикули ” и „ Производство на питиета ”. Не са възможни още предприятията, при които над 25% от капитала или броя на гласовете в общото заседание се управляват от един или повече държавни органи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР