Компаниите са обезпокоени и от нарастващата нестабилност на геополитическия ландшафт

...
Компаниите са обезпокоени и от нарастващата нестабилност на геополитическия ландшафт
Коментари Харесай

Застрахователите са все по разтревожени от глобалното затопляне според доклад на АХА

Компаниите са обезпокоени и от възходящата неустойчивост на геополитическия ландшафт

Застрахователните компании от ден на ден са обезпокоени от последствията от измененията в климата и неспособността на международните водачи да ги предотвратят – това сочи годишен отчет на френския осигурител АХА, направен на база изследване измежду фирмите. Резултатите са безапелационни: от 1235 експерти по риска, включително 1060 сътрудници на AXA по целия свят, взели участие в анкетите, процентът на респондентите, показали климатичните промени като основен проблем, нараства от 39% до 63%. Според Хелен Шово, експерт по нововъзникващи опасности в АХА, това демонстрира мощно повишена тревога в застрахователните среди.
Според нея, опасенията на бизнеса са подбудени най-много от бавните темпове на акомодация от страна на международните водачи към измененията на климата. " Още един основен резултат, който ни тревожи изключително доста, е, че 55% от респондентите схващат, че равнището на информираност, обвързвано с риска от световно стопляне, не е задоволително. Това значи, че хората не подхващат задоволително дейности в световен мащаб, нужни в битката с изменението на климата. "
Респондентите в изследването са обезпокоени и от възходящата неустойчивост в геополитическия ландшафт и от това по какъв начин тази неустойчивост въздейства на способността на държавните управления да работят дружно по този значим въпрос. Геополитическата волатилност е на трето място измежду посочените като най-опасни зараждащи опасности. Тази наклонност е обвързвана и с друга тематика, която излезе на напред във времето през последните месеци, а точно упадъкът на многоликост и интернационално ръководство, пишат създателите на изследването.
Процентът на респондентите, които преглеждат геополитическата неустойчивост като опасност, също бележи забележителен растеж спрямо миналогодишното проучване. През 2017 година 20% от участниците в изследването на AXA са определили геополитическата неустойчивост като опасност, а през 2018 година този % доближава 31 на 100
Сред петте съществени зараждащи риска, избрани от AXA, са още: кибербезопасността (посочена от 54% от участниците в проучването); ръководството на естествените запаси (сериозен риск за 26% от отговорилите); общественото неодобрение и локалните спорове.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР