Компаниите са изправени пред драматична промяна от една година насам,

...
Компаниите са изправени пред драматична промяна от една година насам,
Коментари Харесай

Кадрите избират, кадрите решават

Компаниите са изправени пред трагична смяна от една година насам, когато светът ненадейно беше изправен пред загуба на работни места и съкращения на личен състав. Днес доста компании работят за бързо увеличение на личния състав. Изминалата година обаче предефинира изцяло метода ни на работа, осигурявайки нов набор от провокации за фирмите, се разкрива в нов отчет на Jobvite, водещ в промишлеността пакет за придобиване на гении.

Jobvite интервюира над 800 чиновници по набиране на личен състав и HR експерти, разкривайки, че целите и упованията на работното място са се трансформирали и служащите дават ясно да се разбере, че чакат повече от статуквото.

" Компаниите претърпяват нов тип гражданска война, при която претендентите и чиновниците се усещат упълномощени да избират работа, където се усещат подкрепени и ценени ", сподели Кери Гилиъм, вицепрезидент по маркетинг в Jobvite.

Ето какво се споделя в отчета за актуалното положение на наемане и по какъв начин фирмите могат да преодолеят огромните промени на днешния пазар на труда.

Разнообразие и включване (D&I) 

В тазгодишния отчет още веднъж се удостоверява, че фирмите би трябвало да дадат приоритет на самодейностите за D&I, с цел да съумеят, като съвсем половината от чиновниците споделят, че търсещите работа се интересуват от D&I начинания повече, в сравнение с през миналата година - с повече от 16 процентни пункта по отношение на 2020 година

Докато множеството организации слагат по-голям акцент върху построяването на разнообразна работна мощ спрямо миналата година, 20% от организациите към момента нямат цели за D&I. Това би могло да докара до провокации за привличането на гении, защото 44% от интервюираните рекрутери обявиха, че претендентите са отказали изявление или предложение за работа заради липса на многообразие.

Предимства и бонуси

В днешния пазар на труда фирмите би трябвало да бъдат фокусирани върху даването на компенсации и привилегии, които подхождат на това, което служащите желаят през днешния ден, а не преди двадесет или тридесет години.

Докато компенсации като медицинска/стоматологична помощ остават значими за търсещите работа, гъвкавите работни графици, платения наставнически отпуск и финансово уелнес обучение имат фрапантно възходящо значение, съгласно отчета Jobvite. Други преимущества като
бонуси и възобновяване на разноски за продължаващо обучение към този момент не са главен приоритет.

Дистанционна работа и еластичност

Докато множеството компании възнамеряват да предложат някакъв тип хибридно работно място, неналичието на благоприятни условия за отдалечена работа също може да навреди на фирмите, които ще се сблъскат с дефицит на личен състав.

Мнозинството от набиращите чиновници са виждали претенденти да отхвърлят изявление или предложение за работа през последната година заради липса на еластичност и благоприятни условия за отдалечена работа на работното място. Освен това 57% от набиращите личен състав считат, че неналичието на хоум офис политики затруднява привличането на евентуални претенденти. 

Как се приспособяват фирмите

С милиони незаети работни места в Съединените щати организациите работят върху преосмисляне на процеса на набиране, с цел да наемат по-ефективно най-хубавите гении.

Почти 80% от целите за асортимент на личен състав се изместиха, а 40% споделят, че бюджетите за набиране на личен състав са се нараснали. Много от тях също автоматизират повече процеси за набиране на личен състав, отдават повече работни места на външни реализатори (35%) и наемат повече вътрешни чиновници (40%), с цел да отговорят по-добре на потребностите от наемане.

Социалните медии и брандирането на работодателите са по-жизненоважни в маркетинговите старания на организацията за набиране на личен състав, което прави конкуренцията за гении яростна и затова има разнообразни цели, когато става въпрос за оценка на претендентите. Предишният трудов опит и подобаваща просвета са намалели по значение, което потвърждава, че от ден на ден набиращи личен състав рискуват с разнообразни типове претенденти, с цел да се приспособяват към дефицита на работна ръка.

И най-после, фирмите заплащат на служащите повече, като трима от четиримата чиновници за набиране на личен състав регистрират нарастване на претендентите и актуалните чиновници, които договарят за по-високи заплати - с 20% по-високи от миналата година.

Новата действителност е ясна - пъргавостта и адаптивността са от значително значение за сполучливото наемане на личен състав, а фирмите, които не съумеят да се приспособяват към непрестанно разрастващата се работна мощ, ще се сблъскат с по-големи компликации при привличането на висококачествени гении.

" Натискът е върху организациите да отговорят на тези провокации, като бъдат стратегически и одобряват начинания, които са в сходство с полезностите и целите на претендентите ", сподели Кери Гилиъм, вицепрезидент по маркетинг в Jobvite. 

Източник: Марсел Швантес, създател и шеф човешки запаси на Lidership from the core, за

Превод и редакция: Нели Тодорова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР