Компаниите Pfizer Inc. и BioNTech обявиха, че тяхната ваксина срещу

...
Компаниите Pfizer Inc. и BioNTech обявиха, че тяхната ваксина срещу
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer/BioNTech показва висока ефективност 6 месеца след втората доза

Компаниите Pfizer Inc. и BioNTech оповестиха, че тяхната ваксина против COVID-19 остава високоефективна най-малко за шест месеца, съобщи Си Ен Би Си.

Според ново изследване, в което са взели участие имунизирани с две дози хора преди най-малко шест месеца, имунизацията показва 91,3% успеваемост против болестта. Тази успеваемост е малко по-ниска от оповестените 95% през ноември при изследване измежду 44 000 души, като това евентуално се дължи на редицата нови разновидности на ковид, които се разпространиха по света.

Ваксината също по този начин е демонстира 100% успеваемост в предотвратяването на заболяване измежду участници в изследване, провело се в Южна Африка, където е доминантен по-заразният вид B.1.351 Това изследване обаче има относително по-малък мащаб – 800 души.

Главният изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла съобщи, че новите резултати, които идват от прочуване измежду 12 000 души, имунизирани с две дози преди най-малко 6 месеца, дава основания на компанията да изиска цялостно регулаторно утвърждение от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA). В момента имунизацията е утвърдена за незабавна приложимост, което значи, че разполага с краткотраен лиценз.

„ Данните от изследването дават първите клинични резултати, че имунизацията може дейно да защищити от циркулиращи сега разновидности – сериозен фактор за постигането на групов имунитет и слагането на завършек на пандемията за международното население “, съобщи основният изпълнителен шеф на BioNTech Угур Шахин.

От двете компании разясняват, че имунизацията е 100% ефикасна в предотвратяването на тежки болести от COVID-19, следвайки дефиницията на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), и 95,3% ефикасна против същите съгласно определението на Агенцията за надзор на храните и медикаментите.

Pfizer и BioNTech прибавиха, че шест месеца след слагането на втората доза от имунизацията на участниците в прочуването не се следят никакви съществени опасения, свързани с нейната сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР