Компаниите от FAANG и Microsoft отново са в основата на

...
Компаниите от FAANG и Microsoft отново са в основата на
Коментари Харесай

Рекорди по никое време

Компаниите от FAANG и Microsoft още веднъж са в основата на борсовия взрив и резервират лидерски позиции

" В момента вложителите купуват по-скоро фантазии, в сравнение с акции и облаги ", сподели тези дни пред CNBC Рей Далио, създател на един от най-големите хедж фондове Bridgewater. Зад тях се криеше и вярата му, че в случай че те са влагали средства, без да гледат индикаторите на фирмите, то това е било краткотрайно събитие и към този момент е пристигнал моментът всичко да се промени.
Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване

Нагоре в синхрон

Думите му пристигнаха и в подтекста на следващите исторически върхове на Уолстрийт. Трите водещи показателя в Съединени американски щати – Dow Jones 30, S&P500 и Nasdaq, в синхрон реализираха нови исторически върхове в понеделник за пръв път от юли тази година. В основа на покачването бяха обновените очаквания за възобновяване на договарянията и разрешаване на проблемите в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Всеки сходен сигнал играе ролята на спусък, който изстрелва следващата доза свободни пари, трупани поради ниските лихви, към акциите. Тези фактори оказаха позитивно въздействие и върху европейските тържища при започване на седмицата, като спомагателен позитивен фактор е и отлагането на Brexit. Едно от терзанията на пазарите остава рецесията в индустриалния бранш, само че вложителите го одобряват по-скоро за краткотрайно събитие.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това ненапълно се удостовери и от финансовите данни на фирмите. Тези дни завърши корпоративният сезон, в който те разгласиха докладите си за интервала юли-септември. За доста от тях той се оказа по-добър от предстоящото и даде спомагателен тласък на софтуерните и финансови акции. Именно IT секторът реализира нови исторически високи равнища, с което затвърди и лидерските си позиции по пазарна капитализация. Няма по какъв начин да подминем и основните FAANG и Microsoft. Компанията на Бил Гейтс и Apple са в непрекъсната борба за водачеството по пазарна стойност, само че към този момент производителят на iPhone печели. Той регистрира най-хубавото си четвърто фискално тримесечие в историята си за месеците от юли до септември в това число. Компанията регистрира спад в продажбите на компютри и телефони, които към момента са с максимален дял, само че сериозен растеж в приходите от услуги.

Военен подтик за Microsoft

При Microsoft главният подтик за цените на акциите беше извоюваната поръчка от Пентагона за доставка на облачни услуги за 10 милиарда $. Този търг обаче не мина и без скандал или най-малко със подозренията, че Amazon е бил отхвърлен от него непозволено, макар че е пазарен водач в бранша и компанията е била любимец. Фейсбук също се показва доста добре, като осъществената облага през тримесечието е най-висока за годината. Приходите на обществената мрежа са нарастнали с 29% на годишна база до 17.65 милиарда $, а облагата е достигнала 6.1 милиарда $. Броят на дневните дейни консуматори е 1.62 милиарда души.
Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване

След края на корпоративния сезон главният въпрос към този момент е дали фирмите ще могат да държат високите си маржове на облага и през идващите интервали, защото и сега те са на рекордни равнища. Или както споделя Далио: " Няма доста неща, които да могат да ги покачат още ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР