Компаниите обичат да акцентират върху начините, по които използват изкуствения

...
Компаниите обичат да акцентират върху начините, по които използват изкуствения
Коментари Харесай

DARPA разработва обяснителен изкуствен интелект

Компаниите обичат да подчертават върху методите, по които употребяват изкуствения разсъдък, до степен, в която това става безсмислено, само че истината е, че към днешна дата той е много по-глупав, в сравнение с считат доста хора. Въпреки че може да генерира потребни резултати, той не може да изясни свястно по какъв начин и за какво е получил тези резултати и да се приспособява към непрекъснато разрастващи се обстановки. Специалистите от DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), държавна организация към Министерство на защитата на Съединени американски щати, която се занимава с развиването на новите технологии в американската войска, обаче считат, че могат да дадат мощен подтик на развиването на изкуствения разсъдък. За задачата организацията започва стратегия, която ще влага в нови концепции, в това число " трета вълна " на технологията с опция за контекстуална акомодация и дарба да изяснява решенията си по логичен метод.



Освен това, софтуерната организация се надява да форсира и темповете на работа. От DARPA дават обещание „ рационализирани “ процеси, които ще разрешат плановете да стартират до три месеца, откакто бъде обезпечено финансиране, и да имат резултат до 18 месеца след началото на работата по тях. Това може да се окаже ключ към неотдавнашен пробив в областта на изкуствения разсъдък.

Индустрията, несъмнено, няма по какъв начин да се съобрази с графика на държавната организация и работи върху „ третата вълна “ по собствен личен проект. Но тази стратегия може да се трансформира в катализатор за това пионерите в създаването на изкуствен интелект да се пренасочат от базовото машинно образование към развиването на в действителност мислеща технология.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР