Компаниите назначават маркетинг мениджъри и очакват от тях да правят

...
Компаниите назначават маркетинг мениджъри и очакват от тях да правят
Коментари Харесай

Шестте задължителни позиции във всеки маркетинг екип

Компаниите назначават маркетинг мениджъри и чакат от тях да вършат всичко. Проблемът е, че те не виждат, че маркетинговите екипи не могат да се състоят от един или двама души, когато един бранд желае да пораства.

Изграждайки маркетинг екипа си, би трябвало да имате подобаваща конструкция, с цел да бъдете сполучливи. Има няколко съществени функции, от които се нуждаете в информационния отдел. Ето какво ви е нужно съгласно Никол Рамирес и нейната обява в Entrepreneur.

Стратегически водач

Това на процедура е треньорът на тима. Имате потребност от някой, който може да насочи отдела в една посока, да сложи цели и KPI.

Тези хора са виновни за планирането и осъществяването на тактики, което подтиква последователността на марката и увеличението на приходите. Те ръководят бюджетите, пресмятат възвръщаемостта на вложенията, споделят с други отдели в компанията и делегират задания. Те са умел стратегически маркетолог, който в идеалния случай е работил в голям брой аспекти на маркетинга.

Създател на наличие

Той е виновен за това да подсигури, че наличието съответствува с посоката на тактиката в общите начинания, избрани от стратегическия водач.

Този човек би трябвало да има стабилен редакторски опит и да възнамерява наличие за уеб страницата, обществените медии, маркетинг материали, продуктови описания и още доста. Друга значима част е писането за оптимизацията на търсачките (SEO) и оценяването на метриките на ангажираност, тъй че наличието да се основава съгласно потребностите на марката.

Графичен дизайнер

Той е виновен за образната част на марката онлайн и офлайн. Дизайнерът би трябвало да съумява да следва спецификите на екипа и да демонстрира самодейност в поднасянето на нови хрумвания. Освен механически умения в цифровите платформи, този човек би трябвало да може да ръководи времето и плановете си, с цел да съблюдава периодите.

Уебсайт мениджмънт

Човекът, зает с ръководството на уеб страницата, не е наложително да е уеб разработчик, само че би трябвало да знае по какъв начин да ръководи системата, с цел да основава нови страници, промени в наличието и актуализации на уеб страницата. Основни знания в HTML и CSS, както и SEO и разбор на уеб страници, е извънредно значимо.

Този човек би трябвало да работи в тясно съдействие със основателя на наличие и графичния дизайнер, с цел да усилят трафика и ангажираността онлайн.

Социални мрежи

Твърде постоянно дилемите, свързани със обществените мрежи, се дават на някой от екипа и се размиват във времето. От значително значение е да имате цялостна обществена тактика и да поддържате обществените мрежи.

Отговорност на експертите в това е да поддържат каналите в подтекста на марката, да усилят ангажираността, да следят мненията и да дефинират трендове за смяна на тактиката.

Мениджър на цифровите канали

Това на процедура е цифровият ви маркетолог. Той би трябвало да дефинира най-хубавите цифрови канали за марката и да основава тактика към тях. В взаимозависимост от размера на работа те могат да се оправят сами с каналите или да бъде наета външна организация или друга трета страна, която да им оказва помощ.

Добре е този човек да има опит в цифровите разбори и знания в платформите за цифрова реклама.

***

Тези позиции са в основите на построяването на стабилен маркетинг екип и всяка от тях може да бъде усъвършенствана въз основата на потребностите на дадена компания. За да е високо работлив, този екип би трябвало да работи дружно за реализиране на общите цели и да се стреми към триумф.

По материал на Никол Рамирес, експерт по цифров маркетинг, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР