Компаниите, които притежават популярното приложение за запознанства Tinder, са обвинени,

...
Компаниите, които притежават популярното приложение за запознанства Tinder, са обвинени,
Коментари Харесай

Служители на Tinder съдят компанията-майка

Компаниите, които имат известното приложение за запознанства Tinder, са упрекнати, че са подценили цената му и са измамили управителните фрагменти с милиарди долари в акции, написа BBC.

Обвинението идва от 10 чиновници - сегашни и някогашни - в това число съоснователите и някогашния шеф. Делото, заведено в Ню Йорк, е за най-малко $2 милиарда вреди. Ответници са фирмите IAC и дъщерната ѝ Match Group. Те обявиха, че обвиняването е безпочвено.

Двете компании настояват, че оценката е била правилна, а на чиновниците и съоснователите са изплатени $1 милиард в акции за отплата.

Tinder бе учреден през 2012 година и бързо стана извънредно известно.

Служителите, в това число тримата съоснователи и няколко настоящи мениджъра, настояват, че IAC и Match са основали " подправена картина " на финансовото положение на Tinder и нейното бъдеще, с цел да понижат цената на акциите, които ще бъдат раздадени.

По време на оценката фирмите плануват, че приходите през 2018 година ще доближат $454 милиона, а на последната среща с акционерите бе обявено, че те ще бъдат към $800 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР