Компаниите измислят все по-иновативни начини да събират и печелят от

...
Компаниите измислят все по-иновативни начини да събират и печелят от
Коментари Харесай

Spotify и AncestryDNA ще ви предлагат музика, съобразена с вашето ДНК

Компаниите измислят все по-иновативни способи да събират и печелят от персоналната информация на потребителите си.
Spotify и AncestryDNA, компанията, събираща и предлагаща генеалогична информация и услуги, анонсираха тази седмица нов взаимен план, който ще помогне на техните клиенти да открият нова музика, основаваща се на Spotify желанията им и техния генеалогичен генезис, съгласуван с информацията, съхранявана в тяхното ДНК. Амбиция, която, както показват от SCMagazine е евентуален риск за персоналната информация на консуматори.

Както Spotify, по този начин и AncestryDNA обявиха, че сходни терзания не би трябвало да съществуват. „Потребителите могат ръчно да вкарат района си в генератора на плейлисти, след което бива основан персонализиран лист с песни от разнообразни региони и необятен кръг от жанрове. Цялата информация бива ръчно въвеждана и цялото прекарване е нещо незадължително“, изясняват от музикалната услуга, допълвайки, че те нямат директен достъп до ДНК данните на потребителите.

Робърт Капс от NuData Security споделя за медията, че в случай че бъде сбъднат сполучлив пробив и ДНК информацията достигната от хакери, може да се стигне до кражба на идентичност, компрометиране на онлайн регистрациите им и банкова информация.

„Макар и потреблението на ДНК да е забавен метод да намерите музика от разнообразни култури, което на собствен ред да обогати знанията на хората за тяхната персонална история, предоставяйки достъп на компании до вашето ДНК или друга персонална информация, би трябвало да бъде направено доста деликатно и с схващане на всички детайлности. В случая с Ancestry, потребителят се съгласява да даде частични права за ръководство на ДНК информацията от компанията, което единствено по себе си съставлява мотив за притеснение“, обобщава Капс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР