Компаниите Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) и PSA, която е собственик

...
Компаниите Фиат Крайслер (Fiat Chrysler) и PSA, която е собственик
Коментари Харесай

"Фиат Крайслер" и "Пежо" договориха сливане в световен гигант

Компаниите " Фиат Крайслер " (Fiat Chrysler) и PSA, която е притежател на " Пежо " (Peugeot), оповестиха, че имат договореност да се слеят в четвъртия по величина автопроизводител в света. Двата колоса ще си разменят по 50% от собствеността под формата на акции.

Управителните препоръки са дали мандат на преговорните си екипи да приключат разискванията и в идващите седмици да реализират меморандум за съгласие, т.е. кардинално съглашение за договорка.

Бордът на бъдещия колос ще се управлява от Джон Елкан, който в този момент е ръководител на Управителния съвет на " Фиат Крайслер ". Новият изпълнителен шеф ще бъде Карлос Таварес, който в този момент управлява " Пежо ".

В известието се споделя, че упованията са сливането да спести годишно 3.7 милиарда евро разноски, както и че тяма да бъдат закривани фабрики.

Преди приключването на договорката " Фиат Крайслер " ще заплати на акционерите си общо 5.5 милиарда евро под формата на специфичен дял и ще им съобщи акции от поделението Comau за произвеждане на роботи. " Пежо ", от своя страна, ще раздаде на акционерите си своя дял от 46% в производителя на авточасти Faurecia.

Сделката идва във време, когато автопроизводителите пробват да се оправят с намаляващите продажби и търсенето на технологии за съвременни и по-чисти коли, които да отговорят на строгите правила за нездравословни газове.

Френският министър на финансите Брюно льо Мер приветства съглашението, само че и предизвести, че страната изключително деликатно ще следи да бъдат съхранени индустриалните обекти на бъдещата компания в страната.

Компанията, която ще се роди от сливането, ще бъде с централа в Холандия и ще се търгува на тържищата в Париж, Милано и Ню Йорк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР