Компаниите Fiat Chrysler и собственика на Peugeot - PSA, водят

...
Компаниите Fiat Chrysler и собственика на Peugeot - PSA, водят
Коментари Харесай

Fiat и Peugeot преговарят за създаването на обединена компания за $50 милиарда

Компаниите Fiat Chrysler и притежателя на Peugeot - PSA, водят договаряния за възможното си обединяване със договорка, която ще сътвори авто производител за 50 милиарда $. Това настояват осведомени пред Reuters.

Новината първо беше доказана от The Wall Street Journal. В сряда следва среща на надзорния съвет на PSA на която може да бъде разисквано евентуалното съглашение, споделят още източниците.

Ако се обединят, двете компании ще съумеят да се оправят с финансовите и управническите спънки пред тях. От друга страна обаче новата група ще бъде изправена пред съществени провокации. На първо място това е обвързвано със забавянето на търсенето в световен мащаб.

Заедно с това изпълнителният шеф на Peugeot предсказа преди време " десетилетие на безпорядък " за автомобилните производители по пътя на заменянето на обичайните с електрически коли.

Инвеститорите спекулират от няколко години за това, че Fiat Chrysler търси сътрудник за сходна договорка, а главен мотор за тази концепция е основният изпълнителен шеф на сдружението Серджо Марчионе. През 2015 година той опита да притегли интереса на General Motors за сходна договорка. По-късно същото предложение беше отправено на френския производител Renault, само че в последна сметка договорката пропадна.

Сделката сред Fiat Chrysler и Peugeot ще им разреши да обединят технологиите си в автомобилостроенето, намалявайки финансовите разноски и освобождавайки капитал за вложения в нови електрически модели, което ще им е належащо, с цел да се конкурират на пазарите в Европа и Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР