Компаниите Fiat Chrysler и PSA, която е собственик на марката

...
Компаниите Fiat Chrysler и PSA, която е собственик на марката
Коментари Харесай

Новият световен автогигант идва, но той може да изяде хиляди работни места

Компаниите Fiat Chrysler и PSA, която е притежател на марката Peugeot, възнамеряват да се обединят посредством обединение и изкупуване 50 на 50 на акциите една в друга. С обединяването си те би трябвало да основат четвъртият максимален авто производител в света, написа Reuters.

Вчера сдруженията оповестиха, че са постигнали съглашение за обединяване в група , която ще бъде листната на тържищата в Париж, Милано и Ню Йорк. Карлос Таварес от PSA ще бъде основен изпълнителен шеф, а Джон Елкан от Fiat ще стане ръководител, прецизира moeny.bg.

Със договорката Fiat ще получи достъп до модерните платформи за произвеждане на PSA и ще успее да отговори на по-строгите правила за нездравословните излъчвания на европейския пазар. От своя страна Peugeot ще може да се възползва от мощното наличие на Fiat в Съединени американски щати с марките Ram и Jeep.

Все отново анализатори предизвестяват, че договорката ще премине през непоколебим регулаторен надзор. Междувременно профсъюзите се притесняват, че загубите на работни места вследствие на договорката може да стигнат 400 000 броя.

След излизането на новината за договорката акциите на Fiat скочиха с 11% до едногодишен връх от 14,24 евро. Тези на PSA от своя страна изгубиха 14% от цената си до 22,33 евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР