Компании за изкуствен интелект изчерпват големи количества данниВъзможно е да

...
Компании за изкуствен интелект изчерпват големи количества данниВъзможно е да
Коментари Харесай

Мъск ограничава четенето на публикации в туитър

Компании за изкуствен интелект изчерпват огромни количества данни
Възможно е да изиска такси за цялостна услуга в мрежата

Временно ограничаване за броя туитове, които потребителите могат да прочетат за един ден в обществената мрежа туитър, вкарва притежателят є Илон Мъск, съобщи Ройтерс.

В собствен туит Мъск осведоми, че непотвърдените сметки към този момент са лимитирани до четене на 1000 изявления дневно. За новите непотвърдени сметки броят е 500. Акаунтите със статус “потвърден ” сега са лимитирани до 10 000 изявления дневно.
Технологичният милиардер в началото сложи по-строги ограничавания - 300, 600 и 6000 четения, само че ги промени в границите на часове след оповестяването на хода.

По думите му краткотрайните ограничавания са за справяне с “екстремни равнища на привършване на данни и манипулиране на системата ”, само че не изясни какво има поради. Според Би Би Си става въпрос за привършване на огромни количества данни, употребявани от фирмите за изкуствен интелект (AI) за образование на огромни езикови модели, които зареждат чатботове като ChatGPT на Open AI с информация от интернет за голям брой действителни човешки диалози.

Смята се, че голямото голям брой от милиарди изявления на “Туитър ” са извънредно значими данни за образование и се употребяват от фирмите за изкуствен интелект. Но платформи като туитър желаят да им се заплаща за тези данни.
Има и други вероятни аргументи за взетото от Мъск решение. Например, че се пробва да тласне потребителите на мрежата си към платения абонамент Twitter Blue. Възможно е той да търси модел, при който потребителите ще би трябвало да заплащат, с цел да получат цялостна услуга в туитър, включваща и достъп до безграничен брой изявления.

Илон Мъск, който бе сериозен към предишото управление на “Туитър ”, купи компанията предходната година за 44 милиарда $. Скоро откакто пое ръководството, той редуцира чиновниците на компанията от близо 8000 на към 1500 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР