Компании, свързани с основателя на частната военна компания Вагнер Евгений

...
Компании, свързани с основателя на частната военна компания Вагнер Евгений
Коментари Харесай

Свързани с Пригожин компании получават изгодни поръчки и след бунта

Компании, свързани с създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, получават след метежа контракти за доставка на храна в учебни заведения и лечебни заведения, телевизия RTVI.

Общо девет контракта за 1 милиарда рубли (11 млн. долара) са подписани след 24 юни, когато Пригожин приключи протеста съвсем 24 часа след началото му. Част от поръчките са в Москва и Подмосковието, в това число с районни управляващи.

Това става макар изявленията, съгласно които след протеста са се появили нови компании в учебните заведения в Подмосковието, несвързани с Пригожин. RTVI отбелязва, че държавните институции не считат да разтрогват и старите контракти с Пригожин.

Работата с неговите компании получава и след заявките на съветския президент Владимир Путин, че метежът му е " измяна ", и откакто (въпреки че Москва се дистанцираше от частната военна компания в продължение на години), и след обявените от пропагандисти баснословни суми (еквивалент на милиарди долари), получени от " Вагнер " по контракти с страната.

Засега на сключването на тези поръчки не наподобява да е повлияла и.

 Путин и Пригожин са се срещнали в Кремъл след протеста Путин и Пригожин са се срещнали в Кремъл след протеста

Тази седмица френският в. " Либерасион " заяви - а Кремъл удостовери - че Пригожин се срещнал с Путин в Кремъл дни след протеста. Съдържанието на диалога обаче не е известно.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР