Компании от топ 100 на България са ставали жертва на

...
Компании от топ 100 на България са ставали жертва на
Коментари Харесай

Големи български компании търпят щети от киберпрестъпления

Компании от топ 100 на България са ставали жертва на киберпрестъпления,съобщи на полемика в Хасково началникът на бранша за битка с киберпрестъпленията в ГДБОП Явор Колев.

Това значи, че те не са обърнали съществено внимание на киберсигурността. Физически са имали може би непробиваема защита, само че незащитени компютърни мрежи, и по този начин са станали жертва на хакери, посочи Колев. Той даде съответни образци за претърпени вреди, без да оповестява имена - компания от хранителната индустрия е била " ужилена " с  600 000 евро, компания от строителния отрасъл е изгубила поради хакване  300 000 английски паунда

Колев и негови сътрудници от ГДБОП участваха във форума " Киберсигурност, цифрова просветеност и безвредно държание в Интернет " в хасковската регионална администрация. Той е по концепция на евродепутата Ева Майдел, която бе измежду лекторите. Пред възпитаници от гимназиалните класове Майдел посъветва потребителите да сменят постоянно паролите си, да бъдат сериозни към настояването на информация в мрежата и да внимават какво споделят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР