Компании от Австрия, Германия, Дания и Турция започнаха работа по

...
Компании от Австрия, Германия, Дания и Турция започнаха работа по
Коментари Харесай

Западни компании вече възстановяват унищожената инфраструктура на Украйна

Компании от Австрия, Германия, Дания и Турция започнаха работа по възобновяване на украинската инфраструктура, съобщи агенция Bloomberg.
Според него турските компании възвръщат мостове и пътища, доставят електрически генератори и мобилни болнични единици с вярата да завоюват преимущество, когато стартира конкуренцията за огромни поръчки. Отбелязва се, че турските строителни бизнесмени са приключили 70 плана на обща стойност към 1 милиард $ за две години.
Германски и австрийски компании възвръщат инфраструктура и отбранителни предприятия, Дания е подари 130 милиона $ за възобновяване на корабостроителния център в Николаев. Rheinmetall AG от Германия разгласи проектите си през февруари да сътвори цех за произвеждане на 155 мм артилерийски снаряди. Производителят на строителни материали Fixit построява ново индустриално оборудване в Западна Украйна от предходната година, а химическата компания Bayer AG влага в произвеждане на семена.
Според организацията военните дейности могат да попречат на осъществяването на доста проекти, защото някои обекти могат да бъдат атакувани. Друг проблем е намирането на работна ръка, няма задоволително хора заради мобилизацията.
През 2022 година ръководителят на Европейската капиталова банка Вернер Хойер сподели, че проектът за възобновяване на Украйна може да коства 1 трилион $. Тогава ръководителят на банката означи, че Европейски Съюз се готви да се оправи с възходящите стопански последствия от спора, както и значимостта на световното присъединяване в процеса на възобновяване на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР