Компании, които използват потенциала на изкуствения интелект, могат да създадат

...
Компании, които използват потенциала на изкуствения интелект, могат да създадат
Коментари Харесай

Изкуственият интелект създава нова част от икономиката

Компании, които употребяват капацитета на изкуствения разсъдък, могат да основат напълно нов бранш в стопанската система, предвижда пред CNBC Брус Ост, вицепрезидент на втората най-голяма фондова борса в света - Nasdaq.

" Мисля, че изкуственият разсъдък в действителност ще бъде технологията, която стои зад доста страхотни компании, осигуряващи нововъведенията. Това ще бъде нов бранш, за който евентуално не знаем ", изясни Ост.

Мениджърът уточни самоуправляващите се коли като образец за компании, които употребяват изкуствен интелект, с цел да основат напълно нов пазар.

" Погледнете към самостоятелните транспортни средства, в тях също е вложен доста изкуствен интелект. Развълнувани сме от започващите компании, които са тук, и се надяваме, че в последна сметка ще дойдат на пазара, ще се търгуват на Nasdaq един ден ", сподели той.

Ръководителят съобщи, че изкуственият разсъдък може да бъде " употребен за същинско усъвършенстване и модернизиране на доста неща, които вършим през днешния ден " и да сътвори повече работни места, обратно на страховете от всеобщи загуби на работни места, породени от автоматизацията на ръчния труд.

Физикът Стивън Хокинг надалеч не беше толкоз оптимистично надъхан по отношение на новата технология. Хокинг съобщи, че с капацитета на изкуствения разсъдък рискове като самостоятелни оръжия и стопански провокации могат да доведат до " най-лошите събития в историята на нашата цивилизация ".

 Стивън Хокинг: Изкуственият разсъдък може да бъде най-лошото нещо в човешката история
Стивън Хокинг: Изкуственият разсъдък може да бъде най-лошото нещо в човешката история

Британският физик счита, че хората би трябвало да се научат да управляват технологиите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР