Компании като Mitsubishi и Rolls Royce са известни с това,

...
Компании като Mitsubishi и Rolls Royce са известни с това,
Коментари Харесай

5 от най-големите компании, за които не подозирате, че работят и в оръжейната индустрия

Компании като Mitsubishi и Rolls Royce са известни с това, че създават редица артикули - от мотоциклети до климатици. Те обаче оперират и на много по-различен пазар.

Последният отчет за оръжейната промишленост на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира включва ранглиста от 100 компании, произвеждащи оръжия, написа Business Insider.

Не е изненадващо, че 42 от тези 100 компании са учредени в Съединени американски щати. Много от производители на оръжия, попаднали в класацията, са познати с други артикули като транспортни средства и домашен уреди. Ето и част от тях:

Fujitsu

Само дребна част от бизнеса на японската компания е съсредоточена върху производството на оръжия. Въпреки това това поделение ѝ носи 1,11 милиарда $ доходи през 2017 година, което се равнява на 3% от общия оборот.

Kawasaki

Намиращата се в Съединени американски щати компания е известна с мотоциклетите си. Освен тях обаче, тя продава още кораби и военни самолети. Печалбите от оръжейния ѝ бизнес стигат до 2,14 милиона $.

Saab

Бившият шведски производител на коли към този момент разчита главно на другите свои дивизии. Продажбите на оръжия и други артикули за военната промишленост съставляват 83,9% от оборота му през 2017 година.

Mitsubishi

Продукцията на японския производител е много всеобхватна - от коли през домашен уреди до климатици. Mitsubishi Heavy Industries e поделение от цялата група Mitsubishi. Данните демонстрира, че продажбите в оръжейния бранш са нарастнали с 3,57 милиарда $ през 2017 година, а това прави 9,7% от общите продажби.

Rolls Royce

Британската компания е известна с производството на коли. Тя заема 14-то място в направената ранглиста от Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира. Продажбите ѝ възлизат на 4,42 милиарда през 2017 година, а това е 22,8% от общия оборот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР