Компактно и леко устройство със защитен силиконов калъф и вградени

...
Компактно и леко устройство със защитен силиконов калъф и вградени
Коментари Харесай

Adata HD330 – стилен и здрав външен диск за бекъп

Компактно и леко устройство със предпазен силиконов калъф и вградени противошокови датчици, работи бързо и надеждно

Adata HD330 притегля с приятния си дизайн в алено и черно и компактните размери

Нуждата от място за предпазване на значимите ни файлове нараства експоненциално в последните години. Трупаме от ден на ден наличие – документи, фотоси, видео и така нататък, което желаеме да ни е постоянно на разположение и надеждно съхранявано. И в случай че свободно-достъпните облачни складове не ни стигат или нямаме задоволително доверие в тях, най-логично и рационално е да пазим файловете си на личен външен корав диск (HDD).

Adata HD330, един от новите и най-усъвършенствани външни HDD на тайванския производител, е безупречно във всеки аспект решение за бекъп на информация. Този диск е стилен, лек, бърз, с изтънчен дизайн, здрав и резистентен на въздействия. Не на последно място, изцяло наличен като цена – към 125-130 лева за модела с потенциал 1 терабайт (1TB), който имахме опцията да разгледаме.



Дизайн

Adata е проектирала HD330 с концепцията за крепко и плътно устройство, което може да се носи комфортно на всички места и да пази надеждно данните при удари, изпускания и други нежелани въздействия. Освен това дискът впечатлява със стилния си дизайн, изпълнен в алено и черно, с гланцова повърхнина от горната страна с логото на Adata и плътна силиконова обвивка с текстура и гумени възглавници в ъглите, които всмукват ударите.

Adata HD330 е наличен във разновидности с потенциал 1, 2, 4 и 5 терабайта

Наличен е един-единствен порт – USB 3.1, през който се обменят данните с компютъра благодарение на включения в комплекта кабел. Дискът има размери 132,7×88,9×16,2 мм и тежи по-малко от 190 грама. Можете да носите това устройство в джоба или в чантата дружно с преносимия компютър, без да се безпокоите, че ще нарушите целостта на данните в него.

Противошокова отбрана

Силиконовият калъф с гумени ъгли всмуква ударите и по този начин защищава диска

В допълнение към отбраната на силиконовия калъф, HD330 е подсигурен с вградени противошокови датчици, които влизат в деяние при удари и изпускане на устройството – произшествия, които кардинално водят до появяването на неприятни браншове в дисковете при интервенциите с данни. Тук обаче датчиците се задействат навреме и стопират устройството, за което алармира светлинна индикация. Когато физическият потрес отмине, дискът възвръща естествената си работа без развалени данни и неприятни браншове.

В диска са вградени противошокови датчици, които предотвратяват появяването на неприятни браншове

Производителност

HD330 е бързо устройство – не колкото полупроводниковите дискове (SSD), несъмнено, само че изцяло конкурентно на класическите твърди дискове (HDD), конфигурирани в компютрите. Тестове с известни бенчмаркове като CrystalDiskMark демонстрират скорости на запис и четене надлежно към 110 и над 130 мегабайта в секунда (MB/s). Това значи, че ще можете да трансферирате съвсем незабавно обемисти файлове от компютъра към диска и назад през бързия USB 3.1 интерфейс.

Обменът на данни с компютъра става през бърз USB интерфейс

Съвместимост и програмен продукт

Външният диск на Adata работи с всички известни десктоп платформи – Windows, Mac OS X и Linux. Данните могат да се обменят освен през USB 3.1 портове, само че и през по-старите USB 2.0. След свързване с компютъра, дискът е подготвен за потребление мигновено, без инсталиране на спомагателни файлове.

Adata HD330 в типичния сюжет на потребление с преносим компютър под Windows

Потребителите на Windows имат опцията да употребяват безплатния спомагателен програмен продукт HDDtoGO, който улеснява бекъп интервенциите на характерни папки, синхронизира данните и предлага редица функционалности за сигурност, включително 256-битово AES криптиране.

Цена и досегаемост

Обявен по-рано тази година, Adata HD330 е разполагаем във разновидности с потенциал 1TB, 2TB, 4TB и 5TB. Разглежданият модел има потенциал 1TB и може да се откри на пазара на цена към 125-130 лева Дискът е съпроводен с тригодишна гаранция и се предлага в разнообразни цветове – червен, черен и наследник. В кутията с изключение на самия диск ще откриете USB кабел и управление за потребителя.

Комплектът на Adata HD330 включва самия диск, кабел и управление за потребителя

В умозаключение, Adata HD330 се явява налично решение за бекъп, което се отличава със издръжливост и надеждно предпазване на данните, бърза работа и улеснение, изразено в компактни размери, тъничък корпус и малко тегло. Софтуерът HDDtoGO е бонус за потребителите на Windows компютри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР