Компактно електрическо триколесно превозно средство в серийно производство ще покаже

...
Компактно електрическо триколесно превозно средство в серийно производство ще покаже
Коментари Харесай

Български триколесни електромобили на изложението в Sofia Ring Mall


Компактно електрическо триколесно транспортно средство в серийно произвеждане ще покаже на ревюто ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 българската компания „ Телком Инженеринг “. Тя създава електрически транспортни средства от 12 година, а новите й електрически мини камиончета дават опция за нулеви излъчвания за локален превоз. С електродвигател от 1000W и бързозареждащи се акумулатори те имат мпробег до 180 км с едно зареждане. Триколесните ЕПС на Телком се зареждат непосредствено от мрежата за 4 часа или посредством фотоволтаичен панел, което лишава малко повече време – от 8 до 10 часа.

 Триколесните електрически модели на Телком Инженеринг



Триколесните електрически модели на Телком Инженеринг

Предлагат се модели с товарен размер от 1,7 до 2,4 куб.м. и потребен товар 450 кг. Подходящи са за градска логистика, комунални услуги, разносна търговия и мобилно предложение на храни и питиета, както и за селскостопанска активност, вътрешнозаводски превоз, обслужване на затворени пространства. Ускоряват до 30 км за 6 секунди, а оптималната им скорост е 45 км/ч.

Скоро в България ще стартира сглобяването на още един тип лекотоварни електрически коли, които ще бъдат демонстрирани за първи път на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group са функционални електрически миниванове с необятен набор на приложение. Изминават сред 80 км (моделът Lead Acid) и 120 км (LiYon) с едно зареждане на батерията, като себестойността на 100 км пробег е под 3 лв.. Батерията им е с размер 72 VDC и се зарежда за 6 до 8 часа. Обемът на багажника е 2,1 м3 с товароносимост до 500 кг. METRO 500 има „ електромер “, който пресмята оставащия пробег съгласно терена и стила на шофиране. „ Това е доста скъпо в бранша на доставките, където " последната миля " е изключително значима. Китайсите миниванове оферират и други удобства за лидера - навигация, климатик, камера за задно виждане “, изясняват уредниците.

 METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group скоро ще се сгобяват в България

METRO 500 на китайската компания Cenntro Automotive Group скоро ще се сгобяват в България

На ревюто ще бъдат показани и електрически скутери и колела, които обезпечават експедитивност и улеснение на напредване, свободата на персоналното транспортно средство и в същото време избавят от тапите и компликациите с паркирането.

Най-новият модел OX/Super на INOKIM ще бъде показан от „ ДТК Електроникс “. Електрическият скутер се движи еднообразно добре и в града, и в извънградски условия. Лек и стилен, той вози безпрепятствено даже по неравномерен терен и в същото време има задоволително мощ, с цел да се изкачва и по хълмове, настояват вносителите. Безшумният безчетков мотор с мощ 800W (върховата е 1300W) на задното колело и мощната литиево-йонна батерия разрешават на OX да изминава разстояние 110 км с едно зареждане на батерията. Максималната скорост е 45 км/ч.

 INOKIM ОХ е притежател на тазгодишната премия за продуктов дизайн RedDot Award: Product Design 2018.

INOKIM ОХ е притежател на тазгодишната премия за продуктов дизайн RedDot Award: Product Design 2018.

Системата за окачване на INOKIM ОХ разрешава на лидера да контролира позицията: по-висока при недодялан терен и по-ниска за по-добра непоклатимост при по-висока скорост. Марката стана притежател на тазгодишната премия за продуктов дизайн RedDot Award: Product Design 2018.

Освен електрически транспортни средства на ревюто ще се видят и зарядните станции на българския производител „ Елпром ЕМЗ “ от град Шабла. Компанията ще покаже две свои серии - „ MAR CSM “ и “ VAL GSM “. Те са в произвеждане единствено от 2017 година, само че към този момент имат редица софтуерни награди – златен орден от Международния панаир Пловдив 2017 и огромната премия „ Кубратов меч “ 2018 на Националната браншова организация за електрическа подвижност (ИКЕМ) за повсеместен принос, в това число за развойна активност за мощните им станции до 43 kW.

 Зарядните станции на

Зарядните станции на " Елпром ЕМЗ “ към този момент са конфигурирани в България (12 броя), Оман, Татарстан, Узбекистан, а скоро – и в Лисабон, Португалия.

Тези станции с железен корпус имат висока степен на отбрана и резистентност, което разрешава да бъдат инсталирани тук-там с рискови температури и висока мокрота. Освен това са извънредно мощни (43 kW при 400V и оптимален произлязъл ток 3 х 63А за периодичност 50 Hz), което дефинира скоростта на зареждане само от потенциала на зарядното устройство на борда на автомобила, изясняват от „ Елпром ЕМЗ “ Осветен екран демонстрира до каква степен е стигнал зарядният развой, а връзката с потребителя може да се реализира на български, британски или съветски език. Такива станции към този момент са конфигурирани в България (12 броя), Оман, Татарстан, Узбекистан, а скоро – и в Лисабон, Португалия.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР