Компактни пропорции и спортен дизайн – това са ключовите елементи

...
Компактни пропорции и спортен дизайн – това са ключовите елементи
Коментари Харесай

Това е новият Audi A3 Sportback

Компактни пропорции и състезателен дизайн – това са основните детайли в оформлението на Audi A3 Sportback. В региона на предната част необятната решетка Singleframe и огромните вентилационни отвори засвидетелстват за динамичния темперамент на този Premium-компактен модел. Линията на рамената на каросерията се простира от предните фарове до задните светлини на автомобила. Повърхността под въпросната линия е вдлъбната във вътрешността – един нов за дизайна на Audi претекст, който има за цел още по-ярко да подчертае широчината на калниците. Друга забавна иновация са цифровите дневни светлини, интегрирани в Matrix-LED-фаровете. Те се състоят от три съставния елемент с по пет LED-сегмента, създаващи специфична графика на светлините и правещи A3 различим отдалеко. В интериора ви чака естествено продължение на спортния и първокачествен дизайн – с новия детайл за ръководство на трансмисията, декоративни приложения от алуминий или въглерод, присъщи дръжки за отваряне на вратите и Black-Panel-оптика за инструменалното табло. За първи път тапицериите са направени от рециклирани пластмасови бутилки, украсени със стилни контрастни шевове.

Кокпитът на A3 Sportback е напълно фокусиран към лидера. Той употребява познати детайли от моделите от върховен клас на марката и е серийно оборудван с 10,1-инчов тъчскрийн, който е позициониран в средата на инструменталното табло. Въпросният сензитивен екран разпознава ръчно въвеждане на знаци, дава акустична противоположна връзка и разрешава ръководство на функционалностите чрез изречения от всекидневната тирада. Комбинираният инструмент, чийто аспект лидерът може да ръководи от мултифункционалния волан, е разполагаем серийно в напълно цифрово осъществяване. Допълнителни функционалности, като да вземем за пример огромно изображение на навигационната карта, предлага наличният като алтернатива Audi virtual cockpit. В своята Plus-версия той е с диаметър 12,3 инча и дава на лидера избор сред три разнообразни изгледа, измежду които графика със спортна визия. По предпочитание на борда на автомобила идва и Head-up-дисплей, който прожектира най-важните за шофирането данни непосредствено на челното стъкло, в непосредственото зрително поле на лидера.

Новият Audi A3 Sportback започва в Европа с три мотора – 1.5 TFSI със 110 кВт (150 к.с.) (комбиниран разход на гориво в л/100км: 5,1 – 4,8*; комбинирани излъчвания CO2 в г/км: 116 – 111*), както и 2.0 TDI, разполагаем във разновидности с 85 кВт (116 к.с.) (комбиниран разход на гориво в л/100км: 3,6 – 3,5*; комбинирани излъчвания CO2 в г/км: 96 – 92*) или 110 кВт (150 к.с.) (комбиниран разход на гориво в л/100км: 3,9 – 3,7*; комбинирани излъчвания CO2 в г/км: 103 – 98*). Всички мотори впечатляват с мощна двигателна сила и култивирана работа. Първоначално предлаганите мотори ще слизат от конвейера в композиция със задвижване на предните колела. За предаването на тягата се грижи шестстепенна механична трансмисия или превключваща със светкавична експедитивност седемстепенна предавателна кутия с два съединителя S tronic, чийто скоростен лост към този момент е показан под формата на стилен селектор. С негова помощ лидерът ръководи функционалностите на предавателната кутия чрез натискане и издърпване. Скоро след пазарния старт на модела, Audi ще продължи да уголемява поредна моделната палитра на модела, в това число с модификации с електрифициран задвижващ тракт и версии със задвижване на четиририте колела quattro.

Ходовата част на новия A3 Sportback – с многозвенно окачване с четири носача на задния мост за версиите с мощ над 110 кВт (150 к.с.) – има спортно-балансиран темперамент и съчетава високо равнище на динамичност с добър комфорт на возене. По предпочитание на клиента се предлага и окачване с адаптивно контролиране на амортисьорите, което същевремено снишава каросерията с 10 милиметра по-близо до пътя. При избор на този вид всеки от амортисьорите автоматизирано се настройва по отношение на положението на настилката, обстановката на пътя и определения от системата Audi drive select режим – за осъществяването на още по-широк подбор от благоприятни условия сред удобно прекосяване през неравности до оптимално динамична управляемост. При спортното окачване – серийно при съществуване на екстериор S line и алтернатива при останалите разновидности – акцентът изцяло предстоящо е подложен най-много върху динамичността. Благодарение на по-твърдата конфигурация на амортисьорите и пружините, както и на намаляването на клиренса с 15 милиметра, компактният модел освен лежи по-близо до пътя, само че и предлага по-интензивен контакт с пътя.

С помощта на технологиите Audi pre sense front, асистентът за внезапно заобикаляне на трудности и предизвестието за несъзнателно овакантяване на пътната лента A3 Sportback прави всичко допустимо, с цел да понижи риска от произшествия с други участници в придвижването и серийно предлага високо ниво на сигурност. Като алтернатива се оферират още голям брой асистиращи системи, измежду които помощник за промяна на лентата, помощник за приближаващи обекти при слизане от автомобила, както и асистенти за кръстовища и за паркиране. Адаптивният помощник за шофиране подкрепя лидера при надлъжното и напречно водене на автомобила, като технологията досега е позната главно от висшия клас коли. Въпросният помощник поддържа скоростта и дистанцията по отношение на движещите се начело транспортни средства и чрез плавни намеси в електромеханичното кормилно ръководство спомага за задържането на автомобила в лентата на придвижване. По този метод доста се повишата равнището на комфорт при шофиране, изключително при дълги преходи.

Предварителната продажба на Audi A3 Sportback на доста от европейските пазари стартира още от месец март 2020 година, като първите доставки се чакат през май. Версията 1.5 TFSI със 110 кВт (150 к.с.) (комбиниран разход на гориво в л/100 км: 5,1 – 4,8*; комбинирани излъчвания CO2 в г/км: 116 – 111*) започва от 28.900 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР