Компактен кросоувър, вдъхновен от SUV автомобилите, който съчетава зашеметяващ екстериорен

...
Компактен кросоувър, вдъхновен от SUV автомобилите, който съчетава зашеметяващ екстериорен
Коментари Харесай

Ford представи новия кросоувър Puma

Компактен кросоувър, въодушевен от SUV колите, който съчетава замайващ екстериорен дизайн, най-хубавото в класа безкомпромисно товарно пространство и усъвършенствана технология за мек хибриден силов елемент
Според основателите си новият Ford Puma вкарва нова глава в дизайнерската еднаквост на Ford с харизматични стилови черти като отличителни, инсталирани на калниците предни фарове и атлетични, аеродинамични линии. Пропорциите на стилен кросоувър обезпечават увеличена височина на возията за вдъхващо убеденост чувство при шофиране и водещ в класа праволинеен потенциал на багажника от 456 литра.

48-волтовата технология EcoBoost Hybrid на Ford дава на клиентите на Puma мощна, дружелюбна динамичност и усъвършенствана спестовност на гориво. Мекият хибриден силов елемент гладко интегрира подпомагането от електрическия въртящ миг с 3-цилиндровия 1,0‑литров EcoBoost бензинов мотор с ниско търкане, с цел да даде до 155 к.с.


Модерните технологии в помощ на лидера, осигуряващи по-лесно и по-спокойно преживяване при шофиране, включват:Адаптивен круиз надзор със Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата за безпроблемно шофиране по автомагистрала и в натоварения градски трафикНовата осведомителна система за местна заплаха, което може да осведоми лидера за рискови обстановки по пътя напред, преди те да станат забележими за него или за датчиците на автомобила
Puma е също първият автомобил в своя сегмент, който предлага хендсфри задна врата и технологии за комфорт и улеснение като седалка с лумбален масаж.

Puma ще бъде пусната в продажба в края на годината и ще се създава в завода на Ford в Крайова, Румъния, след инвестиция от съвсем 1,5 милиарда евро от 2008 година
Емоционален дизайн и водеща в класа деловитост
Стилен, състезателен и прелъстителен, новият Ford Puma усъвършенства архитектурата на Ford за автомобил от В сегмента, като употребява усъвършенствани междуосие и диря, с цел да даде забележителни SUV пропорции.

Puma се отличава с ниска, спускаща се обратно покривна линия за впечатляващ, мигновено различим контур и се опълчва на наклонността към клиновидни странични профили на кросоувърите с „ анти-клиновиден “ дизайн, който съдържа по-равна междинна линия, с цел да даде уравновесени пропорции. Дизайнерският екип на Ford основава мощно прочувствени линии по повърхността, комбинирани с отчетливи и пропорционални разпределения, паралелно с инженерния екип, с цел да сътвори праволинеен жанр, достъп и багажно пространство.

Чувствените линии не престават по страните на Puma с изявени арки на колелата, подчертаващи спортния темперамент. Изразителната предница съдържа комплицирано проектирани предни фарове с форма на „ кану “, високо ситуирани на калниците тъкмо над LED фаровете за мъгла, които са по-долу интегрирани в предните въдуховоди с въздушна завеса; те от своя страна насочват въздушния поток през предните колела, с цел да понижат турболенцията и да подобрят аеродинамиката. Изтеглени напред към неотложно разпознаваемата радиаторна решетка, предните фарове придават на Puma дръзновен, аеродинамичен дизайн на предницата и приветливо лице.
Модерни силови елементи
По-рано тази година Ford разгласи, че всеки от моделите на компанията, стартирани от напълно новия Focus до момента, ще включва електрифицирана алтернатива. Клиентите на новата Puma ще бъдат измежду първите, които ще се възползват от усъвършенстваната мека хибридна архитектура на Ford – приспособена, с цел да усъвършенства икономията на гориво, като в същото време добавя философията на Ford за „ развлечение при шофиране “ с по-мощна и дружелюбна динамичност.

Технологията EcoBoost Hybrid усъвършенства 1,0-литровия EcoBoost бензинов мотор на Ford със задвижван с ремък, интегриран стартер/генератор (BISG) с мощ 11,5 kW. Замествайки общоприетия алтернатор, BISG обезпечава възобновяване и предпазване на силата, която нормално се губи при прекъсване и придвижване по инерция, за зареждане на 48‑волтова литиево-йонна батерия с въздушно изстудяване.


BISG работи и като мотор, като гладко се интегрира с 3-цилиндровия мотор с понижено търкане и употребява съхранената сила, с цел да обезпечава спомагателен въртящ миг при обикновено шофиране и ускоряване, както и да ръководи електрическите помощни системи на автомобила.
Предлагана във разновидности 125 к.с. и 155 к.с., интелигентната, себерегулираща се мека хибридна система непрестанно следи по какъв начин се употребява автомобилът, с цел да дефинира по кое време и какъв брой интензивно да зарежда батерията за оптимална изгода и по кое време да употребява съхранения в батерията заряд, прилагайки една от двете тактики:

Допълнителният електрически въртящ миг спомага за обезпечаване на по-ефектна, по-отзивчива динамичност, с до 50% повече въртящ миг, разполагаем при по-ниските обороти на мотора, за по-гъвкаво и обвързвано чувство при шофиране. BISG разрешава също на инженерите на Ford да понижат степента на компресия на 1,0-литровия EcoBoost мотор и да прибавят по-голям турбокомпресор за повече мощ, като смекчават турбо закъснението, употребявайки прибавяне на въртящ миг, който също върти мотора по-бързо, с цел да се поддържа усилващата реакция на турбокомпресора.

В положение да рестартира мотора за към 300 милисекунди – съвсем колкото мигване на окото – BISG разрешава също на технологията Auto Start-Stop на EcoBoost Hybrid да работи в по-широк диапазон за още повече икономии на гориво, в това число при прекъсване по инерция при скорости под 15 км/ч (10 mph) или даже когато автомобилът е на предавка с натиснат педал на съединителя.
Технологии, вдъхващи убеденост
Puma употребява 12 ултразвукови датчика, три радара и две камери, ситуирани по автомобила, с цел да дава набор от Ford Co-Pilot360 технологии, които усъвършенстват отбраната, шофирането и паркирането и са предопределени да създадат шофирането по-комфортно, по-малко натоварващо и по-безопасно.

Благодарение на 7-степенната автоматизирана скоростна кутия, функционалностите Адаптивен круиз надзор (ACC) със Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата оказват помощ на автомобила да поддържа удобна отдалеченост до колите начело. Системата спомага и за намаляването на напрежението по време на дълги пътувания, като поддържа автомобила в средата на лентата, и може да контролира скоростта му в границите на законовото ограничаване, като следи за знаци за ограничаване на скоростта около и над пътя. Това е в допълнение към потреблението на информацията от навигационната система в автомобила.

Функцията Stop & Go разрешава на Адаптивния круиз надзор да спре автомобила изцяло в претрупан трафик, като употребява до 50% от цялата спирачна мощ и автоматизирано да потегли, в случай че продължителността на прекъсването е по-малка от 3 секунди. При прекъсване за повече от 3 секунди, лидерът може да натисне бутон на кормилото или леко да натисне педала на газта, с цел да потегли.



Новата функционалност Информация за местна заплаха – с помощта на бордовия модем FordPass Connect – може да осведоми лидера за рискова обстановка по пътя напред, даже в случай че случаят не е забележим заради завой на пътя или други коли.

Уведомленията, свързани с Информация за местна заплаха, се дават без значение от сателитната навигация, въз основа на най-актуални данни, обезпечавани от HERE Technologies – събирани от локалните управляващи, спешните служби и данни за шофирането от други коли, свързани „ в облака “.
Уведомленията за рискове включват пътни поправки, аварирали коли, животни, пешеходци и предмети на пътното платно; даже условия, рискови за шофирането, се предават на автомобила по въздуха, предоставяйки на лидера ранно предизвестие за обстановки, разрастващи се отвън неговото полезрение.
За първи път във Ford от B сегмента широкоъгълна камера за назад виждане улавя 180-градусов аспект, който може да бъде изведен на сензорния екран в автомобила – по този начин пресичащите пешеходци, колоездачи и други коли могат да бъдат видяни по-лесно при излизане на заден ход от паркоместа или алеи.

Активният паркинг помощник с перпендикулярно паркиране на Ford оказва помощ на водачите да откриват подобаващи места и да паркират без потребление на ръцете паралелно или перпендикулярно на останалите коли. Технологията Автоматични дълги светлини може автоматизирано да превключи на къси, с цел да предотврати заслепяване на насрещните водачи.

Подобрявайки в допълнение Системата за придържане в лентата на Ford, функционалността Отчитане на краищата на пътя може да разпознае къде пътната настилка минава в пътен прием със земна или чакълеста повърхнина, или в трева. Системата може да приложи въртящ миг към кормилото, с цел да предотврати отклоняването на автомобила от платното.


Допълнителните технологии, проектирани да оказват помощ на водачите на Puma да заобикалят произшествия, включват:Асистентът за отбягване на трудности работи при скорости в градски условия и по автомагистралата и употребява радар и камера, с цел да засече по-бавно движещи се и спрели коли начело и оказва помощ на водачите да маневрират към даден автомобил, в случай че следва сблъсъкФункцията Предупреждение за неверна посока употребява камера, инсталирана на предното стъкло, и информация от навигационната система на автомобила, с цел да даде на водачите звукови и образни предизвестия, когато преминат през два знака „ Влизането неразрешено “ на отбивка за автомагистралата Иновативен и гостолюбив
Иновативният, първокачествен интериор на Puma е предопределен да оказва помощ на притежателите да управляват и да се избавят от напрежението на всекидневието.

Първите в сегмента предни седалки с лумбален масаж на Puma съживяват изморените мускули и способстват за по-спокойни пътувания. Триточковата масажна система има три настройки на интензитета и регулируеми направления на търкаляне.

Дизайнът на предните седалки се отличава с изваяни тънки облегалки, които усилват пространството за коленете на втория ред, до момента в който контурът на задната седалка вид „ скамейка “ е планиран за по-лесно влизане и излизане. Седалката на лидера е също регулируема във височина.

Предните и задните седалки се оферират със сваляеми калъфи с опция за изпиране според от разновидността на Puma, което улеснява поддържането на интериора като нов. Клиентите могат даже да персонализират интериора с разнообразни цветове и дизайни с интегрирани ципове, което прави елементарно свалянето на калъфите с една ръка.

В допълнение отваряемият панорамен покрив от закалено, тонирано стъкло, ситуиран по цялата дължина и състоящ се от два панела съвсем по цялата широчина, основава още по-просторно чувство за пасажерите начело и откъм гърба.
Иновативни функционалности като поставка за безжично зареждане, която разрешава елементарно зареждане на смарт телефоните в придвижване, оказват помощ на водачите да не изостават от дейната работа и обществения живот
Премахвайки нуждата от заемане на един от двата USB врата на Puma със заряден кабел, подложката е ситуирана тъкмо под инструменталния панел и регистрира съвместимите устройства, с цел да стартира автоматизирано зареждане.

Устройствата могат да останат свързани посредством Bluetooth към системата на Ford за връзка и забавление SYNC 3, до момента в който се зареждат безжично, което разрешава на водачите на Puma да управляват аудиосистемата, навигацията и обвързваните смарт телефони посредством елементарни гласови команди. Системата дава съгласуемост с Apple CarPlay и Android Auto™ без спомагателен разход и се поддържа от 8-инчов централен сензорен екран, който може да се ръководи с жестове „ плъзване “ и „ прибиране с пръсти “.

Технологията за вграден модем FordPass Connect трансформира Puma в преносима WiFi точка за достъп с опция за свързване на до 10 устройства. Системата прави вероятни редица функционалности за улеснение посредством мобилното приложение FordPass, в това число Локатор на автомобила; Статус на автомобила, благодарение на която се ревизират равнището на горивото, статуса на алармата, експлоатационният живот на маслото и др.; отдалечено Заключване и отключване на вратите; Дистанционен старт за модели, оборудвани със 7-степенна автоматизирана трансмисия**.
Наличната аудиосистема B&O е динамично настроена да обезпечава първокласно аудио преживяване без значение от изискванията на пътя.
Системата с 10 високоговорителя включва 150 мм х 200 мм външно обвързван субуфер, вграден в багажника без да се прави компромис с багажното пространство и предоставящ плавни баси. Позициите на туитърите са усъвършенствани да създават по-широк тон на равнището на седалките, създавайки обгръщащо аудио преживяване за всички пасажери. Системата се зарежда от 575-ватов усилвател с цифрова обработка на сигнала, който разрешава точно равнене и миксиране, в това число избираем съраунд тон.

Допълнително 12,3-инчов дигитален инструментален клъстер разрешава на водачите да персонализират и приоритизират извеждането на информация, в това число на технологиите в помощ на лидера и насоките на сателитната навигация. Клъстерът употребява технология със свободна форма, което разрешава извити горни ръбове за съразмерен интериорен дизайн. Панелът със свободна форма съдържа електрически схеми, вградени по целия екран, позволяващи на дизайнерите да го оформят по способи отвън обичайния правоъгълен дизайн.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР