Комитетът по етика и феърплей на Украинската футболна асоциация се

...
Комитетът по етика и феърплей на Украинската футболна асоциация се
Коментари Харесай

Анатолий Тимошчук може да бъде лишен от треньорския си лиценз

Комитетът по нравственос и феърплей на Украинската футболна асоциация се обърна към управлението на централата с искане да лиши Анатолий Тимошчук от професионалния му треньорски лиценз и всички награди в украинските шампионати, предава ТАСС. Причината е, че Тимошчук продължава да работи като треньор в Зенит (Санкт Петербург) след усложняването на обстановката сред Русия и Украйна.

В допълнение към лишаването на Тимошчук от треньорския лиценз, в заявката се изисква управлението да се обърне към държавните органи по отношение на лишаването на треньора от всички държавни награди и почетни звания, както и да го лиши от всички трофеи и медали от украинското състезание, Купата и Суперкупата на страната, както и да го изключи от формалния лист на играчите на националните тимове на Украйна.

Тимошчук беше футболист на Зенит от 2007 до 2009 година и от 2013 до 2015 година, от 2017 работи като асистент треньор на клуба от Санкт Петербург. Тимошчук е и рекордьор по брой изиграни мачове за украинския народен тим (144 мача). Украинецът е притежател на Шампионската лига с немския Байерн (Мюнхен) през 2013 година, притежател на Купата на УЕФА със Зенит (2008), троент първенец на Украйна, троент притежател на Купата и Суперкупата на Украйна със състава на Шахтьор (Донецк).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР