Комисията за защита от дискриминация е образувала проверка заради обидната

...
Комисията за защита от дискриминация е образувала проверка заради обидната
Коментари Харесай

КЗД проверява Седем осми за дискриминация срещу Лена Бориславова

Комисията за отбрана от дискриминация е образувала инспекция поради обидната ария по адрес на Лена Бориславова, продуцирана и публикувана от малкия екран на Слави Трифонов 7/8.

Пред в. " Сега " КЗД са удостоверили, че тече инспекция по случая, само че жалбата не е подадена от Бориславова, а от юриста Геновева Тишева, член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите.

Проучването по случая може да продължи до два месеца, споделят от КЗД пред вестника - в тази фаза се събират писмени доказателства, нужни за цялостното изясняване на проблема, като може да се употребяват и външни специалисти.

След това производството ще влезе във фаза на открити съвещания, а най-после Комисията за отбрана от дискриминация би трябвало да се произнесе с решение, което може да се апелира по правосъден път.

Отделно от това някогашният шеф на кабинета на Кирил Петков заведе свое.

В текста, който се пее на фона на остаряла чалга мелодия, се вършат полови и корупционни подмятания по адрес на Бориславова, повтаряйки опорните точки на медии като ПИК и партии като ГЕРБ против нея.

Парчето беше публикувано през обществените мрежи на Слави Трифонов и 7/8, както и в ефира на малкия екран.

Лена Бориславова, която се кандидатира за народен представител от обединението " ПП/ДБ ", изиска обезщетение от 40 000 лева и съобщи, че по-късно дело ще потърси отговорност и от " още няколко против мними публични представители и жълти медийни бухалки ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР