Комисията за защита на потребителите започва кампания относно организацията на

...
Комисията за защита на потребителите започва кампания относно организацията на
Коментари Харесай

КЗП ще проверява паркингите на моловете

Комисията за отбрана на потребителите стартира акция по отношение на организацията на паркингите на моловете в страната за влизане и излизане от тях и готовността им да посрещнат по-големия поток от гости през зимните месеци и най-много през декември, когато всеобщо ще се пазарят дарове за Коледните и Новогодишните празници. Това заяви ръководителят Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.

„ Преценихме, че е добре да създадем такива инспекции, защото и практиката демонстрира – напълно съответни образци има в това отношение, че когато настъпят тези празнични интервали, става едно скупчване във въпросните търговски центрове и постоянно се стига до усложнения в трафика в подземните паркинги. Това от своя страна е съпроводено със замърсяване на въздуха в тези пространства и надлежно – с опасности за здравето на хората, които от време на време са принудени съвсем затворени в капан с часове да чакат, с цел да могат да се измъкнат “, разяснява Маргаритов.

По думите му концепцията е да се откри кой какви функционалности има във връзка с това да се подсигурява сигурността на хората, естественото влизане и излизане от тези центрове. „ Ще помолим да се включат и сътрудниците от здравната ревизия, от околната среда, с цел да могат да бъдат направени нужните замервания. Където е належащо, такива индикации имаме, ще се наложи съдействието на Пътна полиция, с цел да може на самия излаз на комерсиалните центрове да бъде основана такава регулация на придвижването, че вътре – там, където се паркират колите и надлежно те излизат, да няма скупчвания и колони, които с часове стоят в затворени пространства “, добави ръководителят на КЗП.

Маргаритов изясни, че самодейността е част от общата политика на Комисията през най-натоварения с извършване на покупки месец и падащи температури, когато хората избират да обитават в тези търговски центрове по-дълго време. „ Целта е освен да се реализира надзор върху комерсиалните покупко-продажби, само че и да бъдат обезпечени естествените изискванията, които би трябвало да бъдат обезпечени на потребителите “, сподели още той.

„ Ако се откри, че предоставяната против възнаграждение услуга „ паркиране “, е рискова за живота и здравето на хората, ние имаме право да забраним даването и “, добави Маргаритов. При определяне на нередности, може да се стигне до налагането на сходна краткотрайна мярка до предприемането на нужните дейности за естественото действие на тези обекти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР