Комисията за защита на потребителите ще наложи санкция на ресторанта,

...
Комисията за защита на потребителите ще наложи санкция на ресторанта,
Коментари Харесай

Гневът на властта се стовари върху ресторанта с такса „Стол”

Комисията за отбрана на потребителите ще наложи глоба на ресторанта, който стана прочут с въвеждането на такса за празен стол. Причината – на клиентите е бил възложен документ, предполагащ заплащане за услуга, която не се предлага в менюто, изясни ръководителят на комисията Димитър Маргаритов, представен от нейния пресцентър.

В свое телевизионно изявление той направи прилика с още един провокирал дискусия случай от предходната година в друго заведение – въвеждането на такса за играещи си деца на гости.

Публикуваната в обществените мрежи записка с такса „ Стол” скандализира обществото. Туристическият министър Николина Ангелкова и дори министър председателят Бойко Борисов се заеха с тематиката, откакто тя стигна до медиите, а в обществените мрежи консуматори упрекнаха институциите в безучастие.

„ Надявам се да не стигнат до там да измислят половин запълнена маса или нещо сходно, само че това е неуместно, още повече, че вреди извънредно доста на имиджа на българския туризъм. Със сигурност ще има санкция за нелоялна конкуренция”, акцентира тя.

Стигна се и до инспекция на данъчните. Нейното умозаключение обаче е, че всичко в ресторанта е изрядно. „ Ето ви, това е копие от фискалната записка от касовия уред, от която се вижда по какъв начин всяка една поръчка е била отразена, т.е. от фискална позиция имаме поръчка, имаме сума, тази сума е регистрирана във фискалното устройство”, сподели пред bTV представителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

Как обаче се стига до странната спомагателна такса в служебния бон? „ Започнаха да се държат доста неприятно със сервитьора, надменно държание, той идваше при мен, не искаше да ги обслужва. И взехме решение просто да се заядем с тях, не да им вземем парите, а просто да видят, че не може да се постъпва по този начин”, изясни салонният шеф Михаела Кятина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР