Комисията за защита на потребителите (КЗП) направи внезапна проверка на

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) направи внезапна проверка на
Коментари Харесай

КЗП проверява спа хотелите в планинските региони

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) направи неочаквана инспекция на хотели във Велинград, оповестява районната редакция на "Дарик ". От КЗП са проверявали дали даването в хотелите услуги дават отговор на законовите условия за класа и категорията, за които имат издадено уверение. В обсега на инспекцията попадат и спа центрове и дали хотелите имат право да се популяризират като такива. Акцент в инспекцията е дали хотелите дават отговор на категоризацията "четири звезди ", т.е. условията за входове, стълбища, дали има икономически ход, първокласни ли са асансиорите, фотьойли, масички, столове, в това число съществуване на универсална инвалидна количка, артикули за ресторанта, съществуване на фризьорски салон, детски ъгъл, сейфове в стаите.

След инспекцията от КЗП разказват констативен протокол, в който се нанасят всички данни. От хотелиерите се изисква информация за професионалната езикова подготовка на служелите им- дипломи, стаж, контракти за предопределение. Основно това визира шефовете, масажистите в спа центъра, кинезитерапевтите.

"И в предходни интервали от контролната ни активност сме обхващали летния планински туризъм. Той е доста значим съставен елемент от летния туристически артикул в България. Ако условно го назовем различен на морския туризъм, в последните години той печели все по-голяма известност ", означи ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

Разбира се, при инспекциите са установени и някои пропуски, само че има и отличници. Например хотел "Royal Spa ", който е преизпълнил всички условия на комисията в границите на инспекция за клас и категория.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР