Комисията за защита на потребителите (КЗП) глоби мобилния оператор Теленор

...
Комисията за защита на потребителите (КЗП) глоби мобилния оператор Теленор
Коментари Харесай

Глобиха Теленор за отказана рекламация

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) санкции мобилния оператор „ Теленор България ” ЕАД с 550 лв. за отказана претенция, поискана от клиент.

Мъжът посетил офиса на „ Теленор “, който се намира на улица „ Капитан Райчо “ на 27 август м.г., и закупил USB кабел за зареждане и транспорт на данни, който да употребява с мобилния си телефон. За покупката той платил 22.99 лв. и в подмяна получил касова записка.

Щом се прибрал у дома, клиентът решил да опитва кабелчето, само че се оказало, че то е несъвместимо с мобилното му устройство. Два дни по-късно се върнал в същия офис на мобилния оператор и изискал да върне закупената неработеща за апарата му стока против възобновяване на заплатената сума. Работещият в комерсиалния обект чиновник отказал да върне парите на клиента и даже не вписал рекламацията в регистъра.

Недоволният мъж незабавно подал сигнал до Комисията за отбрана на потребителите. На 10 септември чиновници на КЗП посетили обекта и създали инспекция на регистъра на предявените рекламации в обекта. Те открили, че предявената от мъжа претенция не била вписана. За нарушаването бил формиран акт, а по-късно и наказателно разпореждане. От компанията го обжалвали, само че съдът удостовери санкцията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР