Комисията за защита на потребителите(КЗП) е издала редица заповеди за

...
Комисията за защита на потребителите(КЗП) е издала редица заповеди за
Коментари Харесай

КЗП:„Резултатите от контрола могат да бъдат качествено различни само когато се извади пред скоби въпросът за стандартите и изискванията към определени типове продукти“

Комисията за отбрана на потребителите(КЗП) е издала редица заповеди за възбрана нанелоялни търговски практики при предлагането на хранителни артикули, ориентирани към децата.

Няколко правосъдни решения, които има към този момент по тези наши произнасяния, по-скоро демонстрират, че сме на прав път в устрема си да ограничим опцията и родители, и деца да бъдат заблуждавани по отношение на стойностите и качествата на избран вид артикули за храненена пазара. Това сподели ръководителят Димитър Маргаритов по време на провелия се през днешния ден в Пловдив Дискусионен клуб „ Детско и учебно хранене. Средиземноморска диета “.

Маргаритов акцентира, че Комисията е съпричастна с въпросите, свръзани с храните, храненето и особено с детското хранене и техните потребителски измерения. Той изрази готовността на КЗП отсега нататък да взе участие все по-активно във всички вероятни формати за надзор, в това число където е належащо в учебните заведения да се влиза в лавките, складовете на учебните столове, с цел да се види какви артикули се употребяват, дали дават отговор на условията на законодателството в областта на потребителската отбрана.

„ Резултатите от контрола могат да бъдат качествено разнообразни единствено когато се извади пред скоби въпросът за стандартите и условията към избрани видове артикули, в тази ситуация – за детското и ученическото хранене “, сподели още ръководителят на КЗП. Необходим е прагматичен подпход по тези впъроси, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР