Комисията за защита на потребителите и политическа партия „Атака“ разменят

...
Комисията за защита на потребителите и политическа партия „Атака“ разменят
Коментари Харесай

КЗП и партия „Атака“ разменят адресите си, Комисията спешно започва ремонт

Комисията за отбрана на потребителите и политическа партия „ Атака “ разменят офисите, респ. адресите си. КЗП е оповестила, че следва незабавен ремонт в пространствата, които ще заеме.
Откритата процедура за избор на реализатор е инженерингова – за планиране, практикуване на авторски контрол и СМР на първи, трети, елементи от четвърти и пети етаж на административната и делова постройка Дом-паметник „ Александър Стамболийски “. Тя е с планирана стойност 666 666 лева . без Данък добавена стойност (799 999 лева с ДДС). Процедурата е оповестена на 6-ти декември, крайният период за кандидатстване е 17-ти декември т.г., а ден по-късно офертите ще се отварят.
Припомняме, че с разпореждане на Министерския съвет от 12-ти октомври на Комисията за отбрана на потребителите бяха предоставени безплатно за ръководство парцели - обществена държавна благосъстоятелност. Те съставляват пространства с обща застроена повърхност от 1403 кв. метра на адрес - гр. София, регион „ Оборище “, ул. „ Врабча” №1 “. Сегашният адрес на КЗП е на пл. „ Петко Р. Славейков “ 4А в столицата.
Със същото разпореждане, защото КЗП към този момент не нуждаят от парцела на „ Славейков “, част от него - целият трети и част от четвъртия етаж, бе възложен чартърен на политическа партия „ Атака “ за административните потребности на централното й управление. Даденият чартърен парцел е с обща повърхност близо 964 квадратни метра.
В техническата документи за поръчката написа, че първият етаж от административната постройка на Дом-паметник „ Александър Стамболийски “ е негоден, в неприятно общо положение, като ремонт не е осъществяван в последните 10-15 години. За другите етажи се сочи, че са използваеми, в приемливо общо положение, с неизвършван ремонт от 10 години, с физически и морално остаряло обзавеждане и съоръжение, което предстои на замяна.
Поръчката се разпорежда по член 178, алинея 3 от Закона за публичните поръчки, който регламентира незабавните възлагания. Тогава възложителят може да дефинира период за приемане на предложения не по-кратък от 10 дни, откакто е изпратил обявлението за издание. Стандартният период при поръчки за услуги и доставки е не по-малко от 21 дни, а за строителство - 28 дни.
В обявлението е обяснено от какво произтича спешността.
Министерството на стопанската система, чийто вторичен разпоредник с бюджетни средства е КЗП, е уведомила Комисията на 30 ноември, че дава по бюджета й за 2018 година спомагателни средства в размер до 800 000 лева поради преместването на КЗП от площад „ Славейков” на ул. „ Врабча” №1.
„ Поради обстоятелството, че административната и делова постройка Дом-паметник „ Александър Стамболийски” в гр. София, ул. „ Врабча” №1, се намира в положение, непозволяващо на КЗП да се реалокира и извършва функционалностите си без осъществяването на главен ремонт, и заради невъзможността да бъде изпълнен бюджета на КЗП за 2018 година след края на календарната 2018 година, Възложителят дефинира за належащо използването на член 178, алинея 3 от Закон за обществените поръчки “, се сочи още в обяснителната част.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР