Комисията за защита на личните данни започва производство в Националната

...
Комисията за защита на личните данни започва производство в Националната
Коментари Харесай

Адвокатът на вълшебния хакер Кристиян с извънредни разкрития за кибератаката

Комисията за отбрана на персоналните данни стартира произвеждане в Националната организация за приходите (НАП), откакто е била известена от приходното ведомство за нарушаване на сигурността на персоналните данни.

От Национална агенция за приходите оповестиха, че са заявили готовността си за изцяло подпомагане за изясняване на всички условия на среща на управленията на двете институции.

На срещата са били дискутирани още идващите стъпки, които би трябвало да предприеме приходната организация, като е било обявено, че скоро Национална агенция за приходите ще приготви и пусне в уеб страницата си приложение, посредством което жителите да ревизират дали техни персонални данни са станали обществено притежание.

Близки и родственици на Кристиян Бойков, който беше арестуван поради приключването на данни от уеб страницата на Национална агенция за приходите, не имат вяра, че 20-годишният юноша е в основата на киберпрестъплението.

Кристиян е хакерчето, блъснало Национална агенция за приходите и удивило Борисов

"Неговият някогашен съученик Илия Иванов счита, че приятелят му е наклеветен от някого. В сходни обстановки съвсем постоянно се пробива човешкият фактор', разяснява някогашният началник на ДАНС-Пловдив и специалист по антитероризъм Ангел Стоев.

Съученик на вълшебния хакер с невероятна версия за случилото се

"Нормално е да има спорни мнения дали Кристиян е отговорен за „ хакването “ на уеб страницата на Национална агенция за приходите или няма нищо общо с това ", разяснява неговият юрист Георги Стефанов, представен от Дарик.

Той е безапелационен, че все още няма никакви доказателства, че клиентът му е в основата на закононарушението.

Прокуратурата повдигна обвиняване на Кристиян, което планува отнемане от независимост от 5 до 8 години и санкция до 10 000 лв.. Очаква се на следващия ден магистратите да решат дали да го оставят за непрекъснато в ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР